måndag 17 juni 2013

Rättsväsendet vs Maffian

.

Land ska med lag byggas heter det. Så brukar moderaterna åtminstone säga. Andra borgerliga partier likaså. Åtminstone till väljarna under valår.

Nu har de goda möjligheter att samtidigt både visa handlingskraft och visa att det som de med en drucken papegojas envishet brukar upprepa verkligen gäller.

När Högsta Domstolen 2010 tog sitt famösa beslut om dubbelstraffningen var det få som tog det på allvar. Eller kanske rättare uttryckt: Det var få som inte insåg att beslutet var mot bättre vetande. Och det var få som trodde annat än att man skulle tvingas ändra det. Framför allt var det få jurister som trodde annat. Mest var det nog en fråga om hur lång tid det skulle ta. Och i det sammanhanget var det många, inklusive mig själv, som inte var särskilt optimistiska.

Men nu har det skett, under förra veckans tisdag. Nu kommer många som fått sina livsverk raserade av skatteverk och kronofogdar som runt om i landet agerat som vore de nazistiska stormtrupper, att få resning och upprättelse.

Det som måste vara nummer ett på listan ”Viktigt att göra just nu” är att sätta stopp för den alltjämt pågående plundringen mot svenska företagare, som möjliggjorts genom dubbelbestraffningen. Den pågår nämligen fortfarande. I det sammanhanget finns flera vägar att gå. Vilken eller vilka som väljs kommer framtiden att visa. Jag vill bara visa på några av möjligheterna:

1.
Skatte- och Kronofogdemyndigheter gör halt, inför möjligheten av personliga avsked och åtal för dem själva, samt går igenom fall där fortfarande dessa myndigheters plundring pågår och som grundar sig på dubbelbestraffningen, innan fortsatt plundring sker. Exempelvis fall som mitt eget och Ekfors-företagen.

2.
Skatte- och Kronofogdemyndigheter struntar i Högsta Domstolens utslag, fortsätter sin plundring av drabbade och regeringen byter ut handläggare och chefer i stort antal, från generaldirektör och nedåt, för att få berörda myndigheter att sluta fara fram som nazistiska stormtrupper, och detta får avsedd effekt.

 3.
Skatte- och Kronofogdemyndigheter struntar i Högsta Domstolens utslag, oavsett om chefer byts ut eller ej, och regeringen tillser att rättsväsendet istället agerar. Mot bakgrund av vad som för närvarande utspelar sig i landet, men som maffians drängar i massmedia som vanligt tiger om, inleds istället brottsutredningar inom vilka anhållanden av inblandade chefer och tjänstemän, i kombination med husrannsakningar i bevissäkringssyfte på skattemyndigheter och kronofogdemyndigheter samt ifrågavarande tjänstemäns bostäder, samt hos nazistiska stödorganisationer som Kaidings Advokatbyrå, Gullesjö och Jonassons Advokatbyrå, Reilers Ingenjörsbyrå, Pite Energi med flera vilka profiterat på rättsrötan.

Att Högsta Domstolen övergår till att fatta lagliga beslut är inte detsamma som att landets administration blir laglig. Men det är ett viktigt steg på vägen. Nu återstår att skyndsamt se till att statsanställda brottslingar börjar följa lagen. Vikten av detta kan nog inte överskattas. Jag personligen tror, att i denna fråga vilar avgörandet beträffande om landets rättsväsende och rättstrygghet kan återvinnas eller räddas under fredliga former, eller om landet fortsätter den hittills rådande kursen mot inbördeskrig, för att inte rättsväsendet skyddar medborgarna mot maffians, och dess underhuggares härjningar.

Stockholm måndagen den 17 juni 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: