tisdag 21 juli 2015

Ändamålen helgar medlen i Pride-frågan

.

Avpixlat ska, enligt SVT:s nyheter, hålla en prideparad i Järvaområdet utanför Stockholm. Ett invandrartätt område, till stor del muslimskt, i vilket man uppenbarligen förväntar sig att enkönad kärlek inte står högt i kurs.

En provokation? - Javisst, säkert är det så.

Genast rapporteras om att en Pride motdemonstration planeras - Prideparad Nr 2. Att demonstrera för pridefrågor verkar inte gå för sig om det innebär intresse- eller åsiktsgemenskap med ”invandringsfientliga” kretsar. I muslimska områden gäller tydligen undantag från svensk lag. Åtminstone tycks det vara vad Prideparad Nr 1 vill visa.

Vad Prideparad Nr 2 ska visa - hur den nu ska förhålla sig till frågan om enkönad kärlek och hur den särskilt ska göra det i muslimska områden - återstår ännu för de som vanligtvis exploaterar pridefrågan att visa.

Hur är det med solidariteten med eventuella muslimska homosexuella? Finns sådana över huvud taget och är de välkomna i sin kyrka? De som vanligen exploaterar pridefrågan, och har mutat in den som sitt härad, har mycket att bevisa.

Det kan bli kletigt när kartan samtidigt ska visa olika saker som inte ryms i samma verklighet och dessutom måste förtiga andra delar. Ännu jobbigare blir det när kartan och verkligheten inte visar sig stämma överens. ”Terra Incognita” kallade man förr outforskade områden på kartor. Kanske kan termen även användas idag när verkligheten inte riktigt stämmer överens med den politiskt korrekta karta som man bestämt sig för - mot bättre vetande.

Death Valley, Norrbotten, tisdagen den 21 juli 2015
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har funderat på en annan sak när det gäller gay-folkets "rättigheter" här i Sverige! I många städer har man försökt starta och driva s.k gay-klubbar men de har nästan undantagslöst stoppats av kommunpolitiker och folk med moralpanik, i alla fall i mindre städer. Detta får mig att fundera på hur toleranta vi i Sverige är egentligen?...att skräna på löjliga gayparader i var och varannan stad och hissa flaggor går tydligen bra men sedan är det stopp! I Sotji, i det påstått gay-fientliga Ryssland finns det enligt uppgift 5 lagliga gay-klubbar, i en stad av Malmös storlek! När ska man i Sverige börja leva som man lär? Eller är det bara de vanliga dubbla måttstockarna som gäller när det handlar om Ryssland?

Benny