onsdag 1 juli 2015

Spåren igensopade - Northland kan avvecklas

.
Det märks att det är semestertider. Då passar traditionellt all sorts skurkar på att köra igång gödseltransportörerna och göra sig av med all skit som är farlig att ha liggande.

Jag råkade få syn på den lokala mediastormen i Norrbotten som är dragplåstret nummer ett för dagen. I vanlig ordning vaktar mediapolitrukerna noggrant så att den stannar i Norrbotten.

Av allt att döma har Anders Sundström, Hans Andersson och deras hejdukar blivit färdiga med att sopa igen spåren till Landstingen i Norrbotten, Länsstyrelsen, Folksam och Swedbank samt deras sparares pengar, eller rättare sagt vad som återstår av andras pengar. Kanske är det rent av bråttom eftersom det jäser i betänkligt i leden över hur mycket Sundström får kosta spararna och skattebetalarna. Bäst i så fall att agera snabbt medan Ekobrottsmyndigheten och åklagarna har vänligheten att titta bort. Tar det för lång tid kan de få nackspärr.

Nu är det läge att bomma igen världens dyraste gruvattrapp och vända blad. Det kan inte fan hålla på och tröska det där hela livet. Nya skurkstreck väntar om hörnet.

Anders Sundström sätter, som vanligt, upp en teaterscen där han låtsas ondgöra sig över att inte regeringen vill ösa ännu mer pengar över banditerna som plundrade pensionsspararna genom Northland. Nåja, han lurar väl de allra mest lättlurade. Och de andra är ju i alla fall för fega för att göra eller säga något. Men de behöver lära sig den offentliga lögnen. Den som ska förklara Sundström och Pålssons eskapader i pensionsspararnas plånböcker, så att de inte av misstag råkar prata om vad som verkligen hände.

Under sin korta levnad har Kaunisvaara-gruvan klarat av att slå åtminstone tre inofficiella världsrekord:
- Snabbast att bygga.
- Snabbast att riva.
- Mest pengar stulna från spararna.

Inte illa pissat av en som började sin karriär som småtjuv i SSU.

Södertälje onsdagen den 1 juli 2015
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du behöver nog inte oroa dig för att Ekobrottsmyndigheten ska få nackspärr, vi bor ju i sverige..../Jonas.