onsdag 29 juli 2015

Audi RS6 - det självklara valet

.

Audi RS6, och snarlika modeller, är bland de vanligaste flyktbilarna vid grova rån. Det är ganska lätt att förstå. Fyrhjulsdrift och goda vägegenskaper i kombination med 560 hk, 3,9 sek 0-100 km/h och topphastigheten 305 km/h talar sitt tydliga språk. Den som har någon elektronikkunnig person i partiet kan nog dessutom få upp topphastigheten lite till. Det gör att polishelikoptern inte hänger med, om vägen inte är kurvig.

Det gör att RS6 förmodligen är en bil som stjäls ganska ofta. Nu är inte hastighetsresurser allt. Många av dem som stjäl dessa bilar, eller rånar bilen från innehavaren, är antingen väldigt stressade eller sopskallar till chaufförer. En del av dem skulle vara farliga även i en gammal jordbrukstraktor.

Häromdagen stals det en i Uddevalla. Pris 1,4 Mkr. Det slutade efter en halv timma med en en stor krock på E6:an. Ägaren(?) som blev bestulen på bilen var 21 år. Nu kan man visserligen köra ihjäl sig med en gammal Volvo Duett också, men jag tror inte att en RS6:a ökar en 21-årings överlevnadsmöjligheter. Åtminstone tror jag att den ökar risken för att grova brottslingar ska ta ihjäl 21-åringen när de försöker komma över bilen.

Förr var det mycket ovanligt att en 21-åring hade en RS6:a eller liknande. Men numera, sedan den i samhället etablerade maffian satte sedelpressen i sken, kan nästan var- och varannan kvista in på banken och hämta pengarna utan mer långtgående analys än att man har tråkigt en eftermiddag. Man kan också tjäna grova pengar numera på samhällsviktiga verksamheter som idrott, spel och dobbel.

Södertälje onsdagen den 29 juli 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: