tisdag 28 juli 2015

Mät ut ansvar hos pyromanernas bästa vänner

.
En viktig ingrediens i efterspelet till, eller varför inte mörkläggningen efter, den västmanländska skogsbranden förra sommaren, har varit frågan om vem som orsakade branden. Syftet är naturligtvis att flytta fokus så att allt ansvar mäts ut hos den som orsakade branden.

Det är naturligtvis bara ett mörkläggande stickspår. Bara för att branden orsakas av någon annan är det inte fritt fram att misskötta bekämpningen av den. Bränder uppstår lätt sommartid, särskilt om det är varmt och torrt. Om de inte orsakas av skogsmaskiner orsakas de av andra fordon, av eldande människor i skog och mark, av glas i terrängen i samband med sol, av blixtnedslag, olycksfall och säkert av många andra skäl.

Högskattesamhällets brandförsvar kan inte gömma sig bakom att branden orsakats av någon eller något. Att ens andas om något sådant tyder på oförmåga att ta ansvar. Människor som inte kan ta ansvar ska inte ha ansvarsfulla uppgifter och ämbeten. Människor på sådana positioner vilka är oförmögna att ta ansvar är pyromaners bästa vänner. Där bör ansvaret utmätas.

Södertälje måndagen den 27 juli 2015
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Blodsven sa...

Palme avskaffade tjänstemannaansvaret 1973. Till dagens odugliga pajasers stora glädje....