onsdag 1 juli 2015

Goda tider för den stulna vapensmedjan

.

Som framgår av ovanstående klipp från SvD köper staten två ”superubåtar” från den från tyskarna stulna ubåtsfabriken ”efter tuffa förhandlingar”.

8,6 Miljarder kastar politikerna bort på en produkt som resten av världen rynkar på näsan åt.

Saab:s Vd Håkan Buskhe är glad och vill sälja ubåten även till Holland, Polen, Norge och Kanada. Utan tvekan kommer staten att bränna upp stora summor för att försöka sälja ubåten åt Saab.

Och skulle det ändå misslyckas kan man alltid försöka sälja den till Mali, Niger, Tchad, Centralafrikanska Republiken och Botswana. De har visserligen ingen kust, men på Saab som är specialister på att kränga krigsmaterial till U-länder är man mycket väl medveten om att sådana trivialiteter inte spelar någon större roll när krigsmaterial är på tapeten.

Statsminister Stefan Löfven och Peter Hultqvist är extra glada. Rena och prydliga som alltid får de en att fundera på vilket tvätteri de anlitar? Det är säkert inte långt borta, finns kanske i huset rent av?

Nedan en bild på "superubåten". Saab betonar att den version som ska levereras till skattebetalarna kommer att ha ett ännu mer strömlinjeformat torn och blir därför "state of the art". Tornet levereras som standard med två olika markiser. En för vardagsändamål och en med röda och vita ränder för festligare tillfällen som prinsbröllop och särskilt viktiga statsbesök.
  


Södertälje onsdagen den 1 juli 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: