torsdag 30 juli 2015

Mycket konstigt kring MH370-eftersök

.
(Uppdaterad 30/7, kl 11:34)

För att ta saker och ting i rätt ordning är det mycket som är oförklarat kring det malaysiska planet MH370:s försvinnande i mars förra året. Men ungefär lika konstigt är hur ”eftersöket” bedrivits.

Att man hemma hos en av piloterna fann en simulator, enligt vilken han övat inflygning och landning på den amerikanska militärbasen Diego Garcia i Indiska Oceanen, var förbryllande, kanske besvärande. Men denna omständighet ensam betyder inte så mycket.

Vittnesuppgifterna från Maldiverna, där man sett ett snarlikt plan passera på låg höjd, vid ungefär rätt tid, misskrediterades. De skulle annars ha fått simulatorfyndet med Diego Garcia-övingarna att framstå i ett helt annat ljus.

Eftersöket koncentrerades mot Australien och Sydpolen på basis av diffusa teorier som åtminstone enligt min uppfattning andades mörkläggning lång väg.

Nu har man hittat en del av en vinge på ön Reunion, mellan Madagaskar och Mauritius. Det är väl inte ännu bevisat att den härrör från MH370, även om mycket, så här långt, tyder på det. Även om delen skulle visa sig höra till MH370 bevisar det i sig ingenting. Men den kan i så fall vara ännu ett indicium som pekar mot att Diego Garcia, på ett eller annat sätt, är inblandad i planets försvinnande. Möjligen genom en false flag-operation som gått fel. Alternativt kan uttråkade och skjutkåta amerikaner ha skjutit ned planet. Det vore i så fall inte första gången som skjutkåta amerikaner skjutit ned civila trafikflygplan. Bland annat sköt USS Vincennes ned Iran Air’s Flight IR655 i iranskt luftrum, över iranskt territorialvatten, på kurs enligt färdplan, över Persiska Viken. Ett annat exempel är det fjärde planet, det som ”störtade” oförklarligt över amerikanskt luftrum den 11 september 2001. Men hela 9/11 var kringgärdat av så mycket lögner att man inte ens kan vara säker på att det någonsin fanns ett fjärde plan, än mindre några passagerare.

Om MH370 har skjutits ned eller eljest störtat nära Diego Garcia, eller efter att ha passerat basen, behöver det i och för sig inte förklara att flygplanet fanns i området kring Diego Garcia. Men det kan definitivt göra mycket för att förklara varför eftersöket av allt att döma manipulerades och havererade.

Av strömmarna att bedöma, så som som de presenterades av CNN idag, samt med beaktande av resultat av tidigare vittnesmål och husrannsakningar, bör man söka MH370 ungefärligen i en triangel som avgränsas av Maldiverna, Diego Garcia och Seychellerna.Södertälje torsdagen den 30 juli 2015
Mikael Styrman
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Alla "nyheter" numera kan läsas med en näve salt för det är propagandan som beslutar vad som är "sanning"! Självklart vill inte USA att planet hittas och framförallt inte i vattnen runt Diego Garcia om man skjutit ner det. Eftersom Ryssland än så länge inte kan beskyllas för detta dåd (man kommer nog på något ska ni se) så måste man givetvis dölja sanningen.

Benny

Anonym sa...

Har du funderat på att ta kontakt med sökinsatserna för att bistå dom med dina teorier. Skulle vara värdefullt för att lösa mysteriet snabbt.

Mikael Styrman sa...

Ja, någonting är det som är väldigt jobbigt och inte tål dagens ljus. Annars skulle inte hundratals, periodvis kanske tusentals människor, leta i mer än ett år, i ett område där ingen tror att planet finns.

Jag vill minnas att tiden för passering av Maldiverna, om den iakttagelsen var riktig, möjligen tydde på att planet redan varit ned och landat någonstans på natten? Annars borde planet anlända till Diego Garcia nattetid, vilket väl är idealiskt om det är skumraskaktiviteter som pågår. I en miljö baserad på lojalitet - även missriktad sådan - spelar tiden inte så stor roll.

Diego Garcia är förmodligen den perfekta platsen för att förbereda en false flag-operation. När planet går ned måste det ske på en plats där inte passagerarnas telefoner kopplar upp sig mot nätet. Det är också bra om så många som möjligt sover. Men någonting har gått fel vare sig det var en olycka eller en false flag-operation.

Det cirkulerade uppgifter om att planet tidigt sökte upp sin maxhöjd. Då har sannolikt alla tuppat av - kanske dött. Det kan inte uteslutas att man även stängt av tryckkabinen. Det kan ha skett avsiktligt eller på grund av ett tekniskt fel.

Om passagerarna råkar gå och dö hejdar ingen false flag-operaion. Är det en sådan ska de ju ändå dö. Har en false flag-operation hejdats beror det på att något annat har inträffat.

Sedan går det inte att veta vem som eventuellt arrangerar en false flag-operation, av alla hemliga grenar på den amerikanska statens kriminella träd. Det behöver ju heller inte vara staten som ligger bakom. Det kan vara Cheney-typerna, vapenindustrin, med sina vapendragare i försvarsmakten, dvs något statskuppsliknande. Det var ju inte helt populärt att Obama försökte få stopp på en del krig…

Om jag inte minns helt fel var Obama i Europa då? Syftet kan ha varit att krocka med Air Force One. Om planerna läcker ut blir det väldigt bråttom att göra sig av med bevismaterialet.

John F Kennedy dräptes ju när han var obekväm, likaså hans bror Robert. Och de lär ju inte vara ensamma om det ödet.

Egentligen så behöver inte USA ha skjutit ned den. Det räcker med att utredarna tror att det kan vara så, för att utredningen ska skita sig. Det pågår också så mycket hemligt i den amerikanska statsapparaten att de ofta inte själva vet om de har skjutit ned den. Kanske har det gått så långt att deras egna handläggare utgår ifrån att det är så, ifall det är ett grovt skurkstreck? Rent och hedervärt - nej, då är det inte vi. Grova skurkstreck som kräver mörkläggning - jajamän! Det är vi, men officiellt nekar vi!

Mikael Styrman sa...

Jag tror inte att man behöver göra så i ett sådant här fall. Alla stora världshändelser bevakas av sökrobotar på internet. De söker hela tiden av nätet efter de teckenkombinationer eller textsträngar som uppdragsgivaren är intresserad av. Därför tror jag att det man skriver om ett intressant ärende inte förblir okänt för höga vederbörande. Skulle det vara så, att det jag skrivit tillför något man inte tidigare vet, eller tror på, ligger problemet på ett annat plan, nämligen läsarens rädsla eller oförmåga att rå på systemet. Förmodligen ofta en kombination.

Det är också upp till mottagaren att ha det rörliga intellekt som behövs för att ta till sig information om ett scenario som inte redan utspelat sig många gånger. När stora skurkar är i farten tenderar ärendenas utredning att hamna i händerna på ofarliga utredare. Som utredningarna om skurkandet i Vattenfall. Det händer inget, för alla är inblandade.

Om man inte är främmande för att det faktiskt finns psykopater som utan att blinka dräper alla passagerare i ett flygplan, om det är till gagn för psykopatens syften, är man också införstådd med att en död mer eller mindre inte spelar någon roll. Den som då vill föra utredningen framåt söker efter ett sätt att göra det, som inte går att koppla till personen själv. Med andra ord, en lite skarpare anonym miljö än den benägenhet att uppträda anonymt, som vi själva kan iaktta på nätet.