torsdag 23 juli 2015

Löfven, Romson, Gruv-Svenne och KU

.
Stefan Löfvens märkliga hantering av vice statsministerposten har tilldragit sig andras uppmärksamhet och även resulterat i en KU-anmälan. Anledning till missnöjet tycks vara Löfvens problematiska relation till sanningen. Förståelsen tycks vara väldigt liten, bland andra politiker, för att Löfven inte kan tala sanning om vem som är vice statsminister. Det är ju något förvånande eftersom Löfven ju tillhör en generation politiker, inte minst nationalsocialdemokratiska, som över huvud taget tycks ha väldigt svårt för att hålla sig till sanningen mer än mycket korta stunder åt gången.

För en vanlig människa upplevs det lätt absurt att Löfven hamnar inför KU för att ha ljugit (smaka på det ordet - för många betyder det ingenting) om Romsons uppdrag som hon visade sig inte alls ha. Andra skulle tycka att det hade varit mer på sin plats om han hade hamnat inför KU i det fall han verkligen hade gjort Romson till vice statsminister.

Riktigt tokigt var det ju för att han hade lämnat riket i händerna på Gruv-Svenne - alla svindlares vän kompis och kumpan. I ett annat land, i en annan tid, med ett hårdhänt men mindre korrumperat rättsväsende än det svenska, skulle det sannolikt kunnat resultera i Löfvens giljotinering. Åtminstone om Gruv-Svenne hade fått hålla på ett tag.

Death Valley, Norrbotten, torsdagen den 23 juli 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: