fredag 24 juli 2015

Lånta fjädrar på hjortronmyren också

.
En liten lustifikation som kanske inte svenskar märkte gjorde vår jordbruksminister Gruv-Svenne härom veckan. I samband med att Löfven var utomlands, i Etiopien, var Gruv-Svenne ensam i tjänst. Han intervjuades och sa att han skulle vara ledig och åka hem och plocka hjortron när Löfven kom tillbaka.

Men det var nog inte riktigt sant. Åtminstone var det inte sannare än det han sade om sina byggnadslov och sina Ekfors-aktier och om Pajalagruvan. Och det var ju lögn. Det fanns nämligen inga mogna hjortron i Gruv-Svennes hembygd. Och då vet alla som plockar hjortron att han inte alls skulle plocka några hjortron. Den som ska plocka hjortron håller reda på sådant och tar hänsyn till läget i sin planering.

Det var väl så, att Gruv-Svenne som vanligt inte kunde motstå frestelsen att plocka några lätta poäng genom att utge sig för att vara naturmänniska, familjefar och flitig bärplockare. Med kännedom om hur han opererar dyker han väl upp i Fjollträsk och delar ut små burkar med hjortron som han säger sig ha plockat själv. Det har han alltså inte. Vem har då plockat dem - och var?

Death Valley, Norrbotten, fredagen den 24 juli 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: