fredag 27 april 2018

Annie Lööf och Centern sina egna löftens fångar


Som många andra svenska politiker - ingen nämnd och ingen glömd - sitter Centern och Annie Lööf fast i sina egna löften och sin benägenhet att lova allt åt alla.

På Stefan Löfvén-språk skulle det kunna heta att Centern fiskat i grumligt vatten. Fast ändå inte. Löfvén använder bara det uttrycket om SverigeDemokraterna. Förmodligen för att det bara är de som växer och inte nödvändigtvis gör som sosseriet vill. Det gör ju de andra däremot. De är ju väldigt lyhörda för vad sosseriet vill. Grumligt fiske eller inte så har det i alla fall gett Centern 9% av valmanskåren - påstås det. 5% påstås man ju ha tagit från Moderaterna med sin orealistiska löftespolitik.

Samtidigt påstås Miljöpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna ligga bra till för att åka ut ur riksdagen efter nästa val. Om påståendena om opinionsläget är korrekta innebär det att Centern också skulle ligga och darra runt 4% om inte Annie Lööf lyckats appellera till godhjärtade och godtrogna människor vilka våra politiker tillsammans lyckats lura i att allt är som i fornstora dagar.

Om alternativet är att ligga och dallra på 4% blir det inte så lätt att tala sanning och ta samhällsansvar.

Falun fredagen den 27 april 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: