lördag 28 april 2018

Låtsasutredning om Akademien


Det påstås pågå en brottsutredning om Svenska Akademien vilken ska genomföras av Ekobrottsmyndigheten. Men jag har mina dubier. Grundtipset måste vara att utredningen förloras i politiskt önskvärda pajaserier.

Det brukar gå till så i den svenska offentliga sektorn, att det som är uppenbart allvarligt ser man förbi. Det blir osynligt - existerar inte. Sedan tar utredningen sikte på något ganska obetydligt, något av trams-karaktär. Det sysselsätter sig sedan byråkratin med under avsevärd tid, innan man ängsligt lägger fram vad man kommit fram till - men först efter att ha stämt av att man inte retar någon makthavare.

Sannolikt kommer utredningen att gå samma väg som de flesta andra försök att komma till rätta med kriminaliteten i Offentlig-Sverige. Huvudtipset är fortsatt mörkläggning. De flesta - nästan alla - är kriminella. Må vara att en del upplever sig vara det ofrivilligt.

Efter lång tid av kriminalitet har de flesta hållhakar på varandra. Ingen kan veta vem som vet vad om vem, så ingenting vågar man utreda. Och förtroendet för Svenska Akademien, för Sverige osv kräver fortsatt mörkläggning. Sådana floskler brukar Stefan Löfvén och kompani sprida omkring sig. Om Sverige visar förmåga att avslöja och stävja kriminalitet i Offentlig-Sverige så skulle det skada Sverige-bilden. 

Så kan bara brottslingar resonera och det kan bara brottslingar rätta sig efter.

Falun lördagen den 28 april 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: