måndag 9 april 2018

Trump har lärt sig sitta vackert


.
Det går att lära även gamla hundar att sitta vackert. Donald Trump, som trodde att han skulle kunna bestämma någonting själv när han blev president, verkar nu ha lärt sig vad som gäller.

Han får bestämma själv, men bara om det han bestämmer är i linje med vad det militärindustriella komplexet redan och traditionellt tycker. Gör man mer än halva befolkningen direkt eller indirekt beroende av att det är krig för sin försörjnings skull, så kommer man att få mycket krig och ännu mer konflikter. 

Det är ju USA:s dilemma, att landet har levt med en krigsekonomi sedan början av 1940-talet. Åtminstone sedan den tiden har landet även varit en militärdiktatur. Därför är det inte fel att hävda att landets farligaste, och kanske enda, fiende är det egna försvaret och den egna krigsindustrin.

Att Trump numera i sin retorik allt mer anpassat sig den klassiska ståndpunkten, i förhållande till exempelvis Ryssland och till amerikanska proxykrig runt om i världen, ger oss nog också en ganska bra bild av hur Muellers utredning går. Den går av allt att döma så bra att man numera snöpt Trump och sitter med hans pungkulor i mycket stadigt grepp. ”Pussy grab” skulle kanske Trump själv kallat det? Ordningen är numera återställd.

Falun måndagen den 9 april 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: