fredag 20 april 2018

Kungen kidnappad av Akademi-maffian och knytblusarna uppsnurrade


Jag hoppas att jag har fel, men jag tror att akademi-upproret verkar vara på väg att kväsas av Akademi-maffian. Kungen verkar ha kidnappats att medverka till en lösning som skeppar iväg de ledamöter som reagerat mot kriminaliteten i Akademien, medan busarna istället får sitta kvar och verka i fred.

Hur har det gått till?

Som vanligt skulle jag säga.

Borstar du min rygg så borstar jag din rygg, skulle någon annan säga.

Jag tror inte att kungen själv suttit så mycket uppe på kammaren och grunnat på saken. Men om man kartlägger vänskapsbanden mellan riksmarskalken Svante Lindqvist, tillfälliga ständiga sekreteraren Anders Olsson och de andra individer som drar nytta av avsaknaden av insyn i Akademien så tror jag att man kommer ganska nära en förklaring.

Och knytblusarna har man snurrat upp i vanlig ordning. Det här är ju inte en könsfråga utan en kriminalitetsfråga. Må vara att en del av brottsligheten med anknytning till Akademien även varit sexrelaterad. Genom att göra den till en könsfråga avväpnar man den - tyvärr.

Men de många lättlurade tror tvärtom, att det är bättre att göra det till en könsfråga. Tyvärr är alla oddsen för att man på det sättet bevarar status quo i Akademien, något som rutinerade myglare hälsar med tillfredsställelse.

Falun torsdagen den 19 april 2018
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant med uttrycket tillfällig ständig sekreterare... Mvh Jonas.