fredag 27 april 2018

Regeringen Löfvén upa skyller ifrån sig igen


Förra gången handlade det om det totala fiaskot som regeringen åstadkom i Transportstyrelsen. Då fick Maria Ågren sparken efter att ha gjort det regeringen ville.

Det är väl ingen som tror att regeringen med vett och vilja åstadkom katastrofen i Transportstyrelsen. Naturligtvis var det resultatet av en gränslös inkompetens i kombination med en inlärd vana att kunna göra vad som helst utan att bli bestraffade av vare sig väljarna eller av vårt dysfunktionella rättsväsende.

Frågan tröskas som bäst i Konstitutionsutskottet med ihärdiga TV-sändningar. Tyvärr är det ju bara charader - som alltid när ansvar ska utmätas i svensk offentlig sektor. Miljoner kostar denna vuxna människors lek med skattemedel, som på sin höjd kan resultera i någon barnslig liten pik från låtsasoppositionen som är livrädda för att ta över detta kaos som de själva och regeringen Löfvén åstadkommit. Man måste verkligen nypa sig i armen för att komma ihåg att detta inte är följden av att människor avsiktligt saboterar Sveriges offentliga verksamhet, utan att det faktiskt är följden av att vuxna människor gör sitt bästa.

Den här gången handlar det om Ann-Marie Begler som också gjort precis det regeringen ville. Försäkringskassan skulle strama upp de skenande kostnaderna för sjukskrivningar och personlig assistans. Sagt och gjort. Det som inte ingick i planerna var att våra vanligtvis väldresserade och självcensurerande media skulle uppmärksamma det mänskliga lidande som blir följden i många fall. Det ingick inte heller i planerna att den fortsatta kollapsen inom migrationspolitiken med flera områden skulle få sosseriets siffror att rasa under valåret.

Men nu blev det så och då får Ann-Marie Begler sparken för att regeringen ska kunna två sina händer och distansera sig från sin egen politik under valåret. Sjuka människor och handikappade barns föräldrar kan man alltid - och kommer man att - jaga efter valet.

Falun fredagen den 27 april 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: