torsdag 19 april 2018

UD-pudling friar maffian - som vanligt


.
Nu låtsas man reda reda upp svindlerierna i UD. Ni vet det där med att maktgalna individer strött tiotals miljoner skattekronor omkring sig i mutor runt om i världen, för att gynna sina egna karriärer och sina egna ekonomier.

Alla pudlar nu lite och erkänner ”misstag” och alla brottslingar går fria. Som det brukar gå med grov brottslighet i det offentliga Sverige med våra dysfunktionella domstolar.

Margot Wallström säger att man har gjort misstag när man har lyft över hela mutkampanjen i ett separat och parallellt datasystem för att gömma det från insyn. Särskilt mycket mer organiserat kriminell måste det vara svårt att bli inom UD:s verksamhet. Och just de här brottslingarna klappar sig med jämna mellanrum på bröstet och berömmer svensk transparens.

Vilken har då följden blivit av att de präktiga svenskarna, med sina höga tankar om sig själva, tagit plats i FN:s säkerhetsråd? Hittills tycks Sverige ha uppträtt som någon sorts proamerikansk fotsoldat - som maffian brukar omnämna sina underhuggare. Följden har blivit att säkerhetsrådet har polariserats till samma nivå som rådde under det kalla kriget, då säkerhetsrådet var förlamat av veton.

Var det verkligen nödvändigt att sätta sprätt på tiotals stulna skattemiljoner för att förstöra FN:s säkerhetsråd.

Falun torsdagen den 19 april 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: