måndag 9 april 2018

Insiktsfullt av Adelsson om domstolarna


.
TV3 kör just nu en serie om Palme-mordet, eller snarare om den av Ingvar Carlsson och kompani systematiskt saboterade utredningen av mordet.

I ett inslag som sändes igår kväll, söndag den 8 april, behandlades bland annat värderingen av Lisbet Palmes vittnesmål och domsluten.

Den minnesgode kommer ihåg hur man avsiktligt styrde Lisbet Palmes vittneskonfrontation på ett sätt som gjorde hela hennes vittnesmål värdelöst och förbrukade henne som vittne.

Personer som varit verksamma i systemet tolkade domsluten som ett bevis för att vårt rättsväsende fungerade eftersom domstolarna hade kraft att frikänna Christer Pettersson trots Lisbet Palmes utpekande. Det var nog uttalanden grundade på lika delar hemmablindhet och önsketänkande. Det var ju känt redan då hur man hade saboterat Lisbets vittneskonfrontation. Hånet som låg i luften mot utredningen var så starkt att man nästan kunde ta på det. Det var helt enkelt inte möjligt att fälla Pettersson på Lisbets manipulerade vittnesmål. Det hade blivit så löjligt att man inte ville utsätta rättsväsendet och sig själva för det.

Förre moderatledaren Ulf Adelsson intervjuades och uttryckte sig mycket insiktsfullt och klokt om hur det var med rättsväsendets tillförlitlighet.

Han sa att Olof blev skjuten och Lisbet vittnade. Hur många tror att domstolarna hade kommit fram till friande dom, om det istället hade gått så att Lisbet hade blivit skjuten och statsminister Olof Palme hade vittnat? 

Sen sa han inget mer. Det behövdes inte. ”Alla” vet att Christer Pettersson då med största sannolikhet skulle ha blivit fälld av eniga domstolar så att det sjöng om det.

Falun måndagen den 9 april 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: