onsdag 13 november 2013

Ett verklighetsfrånvarande rättsväsendes draksådd

.
Jag har skrivit om vårt rättsväsendes verklighetsflykt och dess konsekvenser härom året, när gruppvåldtäkten på flyktingmottagningen i Mariannelund tröskades i domstolarna.

Under mina vistelser i politiskt fängelse har jag kunnat se hur rättsväsendets pajaserier fungerar i praktiken. Människor, som kommer från vad som kan beskrivas som ”helvetet på jorden”, döms till vistelse på vad som i deras ögon närmast måste framstå som ”paradiset på jorden”.

Det som med svenska ögon är ett straff, är i ögonen hos den som kämpat för sin överlevnad i Afghanistan, Turkiet, Irak, Syrien m fl platser, närmast att jämföra med en bekymmersfri vistelse på ett ”all inclusive-hotell” - gratis. Så bra kan de aldrig få det om de straffas i sina ursprungsländer eller helt sonika släpps lös på gatan i sina hemländer att försörja sig själva.

Självklart borde exempelvis en syrier som begår grova brott i Sverige straffas i Syrien. Och nya medborgarskap borde villkoras så att grova brott begångna inom en viss, inte allt för kort, karenstid resulterar i förlust av medborgarskapet.

Dagens system kommer istället att fungera som ett belöningssystem. Begå ett grovt brott mot andra så belönar det svenska rättsväsendet Dig. Det är signalen.

Det är ännu för tidigt att säga om det eventuella ”mordet” i Geijersholm i Värmland är frukten av detta vårt rättsväsendes ”belöningssystem” för invandrade grova brottslingar. Men det torde vara ganska klart att knivmorden i den norska bussen är resultatet av desperata människors krock med den godhjärtade dumhetens byråkrati.

På 1960-talet var det vanligt att finska A-lagare, på hösten när det började bli kallt och blött att ligga ute, sökte sig över gränsen till Haparanda, snattade, stal, sparkade in skyltfönster eller begick andra grövre våldsbrott, för att bli inlåsta av det svenska rättsväsendet över vintern.

Utan tvekan kan dessa mord tas till intäkt för att invandrare en masse håller på att ta till sig det svenska rättsväsendets belöningssystem, eller draksådd om man så vill. Budskapet är att om du är på väg att bli utvisad bör du mörda någon eller några för att bli ”straffad” med en svensk all-inclusive-vistelse. När sedan belöningen är på väg mot sitt slut och utvisning till helvetet på jorden åter hotar, är det dags att mörda fler: medfångar, vakter, psykologer, fängelsepräster, oskyldiga besökare osv.

Med samma självklara ”idiotins logik” som skolskjutningar i USA leder till att lärarna beväpnas kommer detta sannolikt att leda till en renässans för rymningar och en amerikanisering av svenska fängelser. Således helt fel väg att gå. Men i politikens och den godhjärtade dumhetens byråkratis ögon kommer det att te sig som en stor framgång att kunna sysselsätta okvalificerade människor med meningslösa arbeten - fullt i klass med ”säkerhetskontrollerna” på flyget.

Här kan någon verklighetsfrånvänd tomte invända att människor inte gör så. Inte mördar för uppehållstillstånd eller för att blockera förvisning. Men det är bara utslag av okunnighet. På många platser ute i världen är ett människoliv inte värt tio kronor. Vi kommer att få se många mord om dilletanterna som stiftar och tolkar våra lagar ska fortsätta på den inslagna kursen. Jag har tidigare nämnt att vi kan kalla rättsväsendet för Brottsväsendet för att det ofta bättre beskriver dess samhällsnytta. Kanske är tiden snart kommen för att även kalla det som återstår av vårt rättsväsende för ”Mordväsendet”?

Det finns ca 9 miljoner svenskar, en miljon av dem invandrade. Om mord blir en etablerad metod för att förhindra utvisning har svenskarna dåliga odds. Det finns minst en miljard som gärna vill byta sin nuvarande tillvaro mot ett liv i Sverige. Det gör att Nordamerikas indianer hade bättre odds än vi har för framtiden, om man inte hanterar detta problem rätt.

Stockholm onsdagen den 13 november 2013
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Fårskallen sa...

"rättsväsendets senaste"...polis sköt ned en flykting...."direkt i hjärtat"...och polisen i fråga blir GIVETVIS...FRIKÄND..!! Annat är det fåren i Ötå kommun..dom slaktas..utan bedövning eller dom..!!