lördag 23 november 2013

”Rumäniens regering är en skammens regering”

.
Så sa Lotta Edholm, Folkpartiets gruppledare i Stockholm, under en debatt i Stadshuset, enligt Dagens Nyheter. Det betyder förmodligen att det finns en lösning på problemet med de romska tiggarna från Balkan och att Lotta Edholm känner till den. Annars har hon väl knappast fog att uttala sig så fördömande om Rumäniens regering?

Folkpartiet sitter ju i regeringen så det är ju bara att Lotta Edholm talar med sina partivänner, så kan Sveriges regering gå före och visa åt resten av världen hur problemet med de romska tiggarna ska lösas.

Problemet med romerna på balkan är ju inte precis nytt. Det fanns ju även innan våra EU-politiker tog med Balkan-länderna i EU och den fria rörligheten.

Man kan tycka att det verkar tröstlöst att våra politiker tagit in de romska tiggarna i den fria rörligheten, men tvärtom inger det hopp. Det talar för att Europeiska Unionen är självförstörande och att problemet med inkompetenta och överavlönade politiker och byråkrater som strör skattemedel omkring sig som berusade gödselspridare är övergående.

Vi är inte alla lika övertygande som Lotta Edholm och EU-politikerna om hur lätt det är att lösa problemet med de romska tiggarna. Den som undrar varför man inte lyckats lösa det på Balkan rekommenderas varmt att ta del av den engelska dokumentären ”Hotell Paradiset”. Programmet kan ses på nätet genom att klicka här.

- Lycka till Lotta Edholm & Co!

Stockholm lördagen den 23 november 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: