torsdag 21 november 2013

Tintin, Barna Hedenhös och Bibeln

.
Igår Tintin i Kongo, idag Barna Hedenhös upptäcker Amerika, imorgon Bibeln och Koranen?

Det är nog inte så många böcker som kommer att gå att känna igen när de politiskt korrekta är färdiga med sina stordåd. Och det blir mycket att göra om allt skrivet i historisk tid ska skrivas om efter dagens synsätt. Bokbålen nästa?

Övertorneå onsdagen den 20 november 2013
Mikael Styrman
.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det senaste är ju Åhléns julkatalog där man , med lite god vilja kunde hitta något som kunde tolkas som karikatyrer av negrer.Vill minnas att den eminente Tage Danielsson sade:Visar man en synål så är det alltid någon enögd fan som tar illa upp. /Jonas.

Mikael Styrman sa...

Det är ett mycket bra citat. Jag tror det kommer från Fritiof Nilsson Piraten.

Anonym sa...

Givetvis var det piraten, jag hade fel, men det är ett allt mer användbart citat, ju längre ner i pk-träsket vi sjunker. /Jonas.

alberth sa...

Man måste ju få kalla en neger för en neger.... benämningen kommer ju från ordet negra i den latinska språkgruppen och betyder svart....
Snart kommer det väl att beordras namnbyte på den lilla orten "Blattnicksele" därför att det inte är rumsrent att säga "blatte", Astrid Lindgrens Pippi Långstrump får nog också snart ge vika för censuren då det knappast kan betraktas som rumsrent att säga att Pippis pappa är "negerkung i Söderhavet"

Mikael Styrman sa...

Svar till Alberth:

Ja, Blattnicksele lever farligt.

Och det kanske kommer att heta att Pippis pappa är politiker. Det är ungefär samma sak.
Och Söderhavet kan leva farligt bland de politiskt korrekta. Det finns mycket negrer söderut. Kanske blir det så att Pippis pappa är ”politiker i Norderhavet” så att man håller erforderlig distans till främlingsfientligheten.