torsdag 6 augusti 2015

Att inte kunna nämna ondskan vid sitt rätta namn

.
Fortfarande är rädslan för de amerikanska psykopaterna synbarligen så stor, att inte ens på 70-årsdagen av atombomben mot Hiroshima kan man nämna de ansvariga svinen vid deras rätta namn. Det känns ganska bisarrt att samtidigt som Hiroshima-överlevarna berättar om vad barnen i Hiroshima utsattes för nämns de ansvariga sakligt, kyligt och distanserat, närmast i förbigående. Det kanske inte kan göras på annat sätt? Möjligen tydliggör det till och med människans inneboende ondska och enfald. Det är naturligtvis ytterst ett grovt underbetyg för demokratin att då, som nu, tycks en blandning av ondska och idioti befrämja en politisk karriär.

Södertälje torsdagen den 6 augusti 2015
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var det inte också så att Japan var redan sönderbombat av USA och i princip redan hade kapitulerat, men ändå fäller man bomben över civila oskyldiga människor...

Mikael Styrman sa...

Ja, Japan var helt slut. De hade varken armé, marin eller flyg längre. Befolkningen svalt och ön var isolerad.

Roosevelt hade gjort upp med Stalin om att ryssarna skulle hjälpa jänkarna med japanerna sedan kriget var slut i Europa. Men jänkarna visste att Japan redan var krossat. Det handlade istället om att jänkarna var rädda för ryssarna. De visste att ryssarna hade tagit sig hela vägen från Moskva till Berlin. Själva hade de allierade inte lyckats ta sig genom Italien trots att Italien hade kollapsat. Och längre norrut fastnade man i Ardennerna.

Så Harry Truman lät psykopaterna mörda 200.000 japanska civilpersoner i ett försök att skrämma ryssarna och skaffa sig världsherravälde.

Allt tal om en förestående kostsam ockupation av Japan med många amerikanska dödsoffer som följd var bara lögner och propaganda. Det fanns inget behov alls av någon sådan och det visste jänkarna mycket väl.

Ännu färgas bilden av Harry Truman, och psykopaterna omkring honom, av den amerikanska propagandan, vilken gett dem en oförtjänt hjältegloria. I framtiden kommer de sannolikt att omnämnas i samma andetag som Hitler och Stalin - som de massmördare de i verkligheten var. Om rätt hade varit rätt skulle Truman och company ha åtalats för brott mot mänskligheten och blivit hängda efter kriget. Men USA kan ännu inte hantera grov brottslighet i statsförvaltningen. De kommer förmodligen heller aldrig att kunna göra det och den oförmågan kan resultera i nationens undergång inom den inte allt för avlägsna framtiden.