måndag 3 augusti 2015

Ett eko från konglomeratets eroderande

.

120 mil tågräls är på väg att spricka enligt SVT. Allt beror på ett tillverkningsfel. Rälsen är tillverkad av vårt stålkonglomerat av gammal östtysk modell.

Problemet har man vetat om i tjugo år.

Vilka har vetat om om det? Det skulle jag vilja veta.

Och varför har vi inte fått veta om det?

Minst lika intressant är naturligtvis: varför får vi veta det nu?

Var ska vi köpa räls ifrån i fortsättningen?

Från samma juveler som har skolats att de får leverera vad de vill till staten?

Eller från någon som kan sitt jobb?

Södertälje måndagen den 3 augusti 2015
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tja, det blir väl som med fuskbygget Ölandsbron, att Skanska i tid och evighet har denna bro som mjölkko för att klå oss skattebetalare på pengar! Jodå, Skanska håller fortfarande på, sedan åratal att renovera sitt fuskbygge från 70-talet. Man håller för närvarande på att att rätta till allt fusk från deras "renovering" av bron på 90-talet som ju skulle avhjälpa det undermåliga arbetet man gjorde på 70-talet...det här kan bli hur dyrt som helst. Och hör och häpna, av någon anledning är det alltid Skanskas bud som anses mest förmånligt av mutkolvarna på Trafikverket.

Benny

Mikael Styrman sa...

Naturligtvis blir det så. Kanske tur för Skanska att det sprutar mutor åt alla håll. Annars skulle Skanska ha spruckit för länge sedan, som trollet Ludenben...

Synd att vi inte har ett rättsväsende som tar hand om mutkolvarna, bara fler som ska mutas. Sverige är numera som Kenya.