lördag 8 augusti 2015

Veckans I-landsproblem

.
I dessa tider, då landet tar emot stora mängder arbetskraft, kan man fundera över vilka förändringar det kommer att leda till, hur vårt samhälle kommer att anpassa sig till de nya förutsättningarna?

Meningarna går isär. En del menar att landet översvämmas av analfabeter. Andra, ur vars hand media äter, tycks mena att landet översvämmas av läkare, advokater, civilingenjörer och professorer. Nåja, sanningen ligger väl någonstans där emellan.

Hur möter samhället förändringarna då? Ett exempel fick vi i TV under den gångna veckan:

Den självstädande offentliga toaletten har sett dagens ljus.

- Varför inte?

Om amerikanerna och sovjeterna behövde 60.000 kärnvapen för att kunna förgöra varandra femtio gånger om - varför skulle då inte svenskarna behöva självstädande toaletter i den ljusnande framtid som är vår?

Men man kan utföra dem en glasvägg så att de många arbetslösa kan stå utanför och få sin dagliga ranson av skådespel tillgodosedd - i brist på arbete. Om dagens bröd också, av praktiska skäl, delas ut i samband med dagens skådespel kan den redan svårt arbetstyngda offentliga sektorns behov av nyanställningar hållas tillbaka. Kanske kan den dagliga dosen av retorik och propaganda förmedlas samtidigt av för ändamålet särskilt utbildade och certifierade tolkar?

Dock bör man ta ställning till om folkgrupper som utanför Sveriges gränser gör sitt bästa för att utrota varandra, bör bevista de självstädande skådespelen samtidigt. Alla är ju inte övertygade om att de kommer att älska varandra, bara för att de kommer till Sverige. Erfarenheterna från Malmö, dit Israel-Palestinakriget migrerat, talar inte i den riktningen. Och vi vill ju inte att den offentliga sektorns fina självstädande toaletter ska sprängas i luften.

Södertälje lördagen den 8 augusti 2015
Mikael Styrman

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, problemen med muslimska invandrare som inte drar jämt märks tydligt...somalier, bosnier och de från mellanöstern verkar inte hysa några varmare känslor för varandra och konflikter är vanliga. Den stora frågan är hur politikerna tänkt sig att få dessa människor begripa att det är svenska lagar och förordningar som gäller och bor man i Sverige ska man undertrycka, helst glömma, sina meningskiljaktligheter, annars utvisning! Jag tror att myndigheterna måste statuera några exempel för att få resten att begripa att de menar allvar.

Benny

Mikael Styrman sa...

Det där tycks gå över alla religionsgränser. I brist på kristna att bekämpa bekrigar muslimerna varandra och vice versa. Det handlar inte om religiös övertygelse utan om makt över människor. Inget är så bra för maktens bevarande som en yttre fiende. Det gäller för den omaskerade profana makten, men i lika hög grad om den politiska maktutövning över människor som är kamouflerad till religiös tro och vars farligaste fiende är upplysning och kunskap.

Det är svårt att säga var politikers inflytande börjar och tjänstemäns slutar - och naturligtvis motsatsen också. De är sammanvuxna och oskiljaktiga som siamesiska tvillingar.

Nog vore det väl ganska bra om man kunde hota med utvisning mot den som börjar spränga bomber och bekämpa varandra på gator och torg? Problemet är att de alla vet att de inte löper någon sådan risk eftersom den gjordhjärtade dumhetens byråkrati och politik ger dem alla permanent uppehållstillstånd och medborgarskap. Andra länder går inte med på att man lämpar över sina egna medborgare som spränger bomber och skjuter på gatorna till dem.

Det kommer inte att statueras några exempel. Tvärtom döms gruppvåldtäktsmän till vistelser på svenska anstalter, som i jämförelse med de förhållanden som de kommer ifrån kan liknas vid att ha hamnat i paradiset redan i det här livet. Främsta skillnaden kan vara att oskulderna är skäggiga. Kommer gruppvåldtäkterna att minska om de belönas på detta sätt?

Man måste komma ihåg att vi lever i det enda landet i världen där poliser, som gör sitt jobb i samband med någon utryckning, får sitta i krisgrupp tills de förstår hur synd det är om dem och de söker sjukpension. Brandkårer som rycker ut till bränder i vilka människor omkommit hamnar också i krisgrupp. Enligt den godhjärtade dumhetens byråkrati beror problemen i Mellanöstern, Afrika, Afghanistan, Pakistan med flera länder bara på att samhället där inte har nått ut med informationen, för att de inte är lika duktiga som den svenska byråkratin. Därför kommer problemet inte att nå hit och därför behöver man inte vidta några åtgärder mot det problemet.

Den som lever får se….