torsdag 6 augusti 2015

Grattis till Pyhäjoki, Sven-Erik Bucht!

.
Dina strävanden som kommunalråd i Haparanda för att få till ett finskt kärnkraftverk, nära Haparanda, har nu äntligen krönts med framgång.

Det kommer att adderas till dina framgångar på gruvområdet där du verkligen har drivit på för att skurkar och klippare ska få sko sig på den svenska socialiseringen av alla mineraltillgångar. Pensionsspararnas pengar hamnar hos klipparna och miljökostnaderna hos skattebetalarna medan bygden ödeläggs. Långt efter din hädanfärd kommer du att vara ihågkommen för vansinnet och svindlerierna i Northland Resources.

Inskränkta renskötare invände mot gruvplanerna i Jokkmokk. Men inte kan ju renskötarnas vilja att kunna leva på sin uråldriga näring få stå i vägen när utländska klippare vill sko sig på en närmast imbecill svensk minerallagstiftning.

Du tycks onekligen vara inne i ett stim av framgångar nu. Det kan man inte säga om Haparandaborna som får dras med det konkursbo du lämnade efter dig.

Jag ser i media att du tycker att bredbandsutbyggnaden är lika betydelsefull som elektrifieringen av landsbygden en gång var. Konstigt då att du inte lever som du lär utan att du lämpade över Haparandabornas IT-pengar till Telia, för vidarebefordran till den gamla öststatsmaffian i Uzbekistan, med flera korrumperade diktaturer. Ett säkert sätt att förpassa kommuninvånarna till en evig strykklass på bredbandsområdet.

Fast egentligen kanske du lever som du lär? Om inte en trygg elförsörjning är viktigare för möjligheterna att överleva i älvdalen än bredbandet, passar det väl bra att din livsgärning förutom tjuverierna kring Northland kommer att förknippas med ditt envetna arbete för att ödelägga elförsörjningen i älvdalen.

Så småningom får du det renommé som du har gjort rätt för, Sven-Erik. Det kan ingen maffiakontrollerad press skydda dig ifrån. Du har verkligen gett titeln landsbygdsminister en ny innebörd! Vad passar väl bättre på det sjunkande skeppet Sverige än att just du är landsbygdsminister?

Södertälje torsdagen den 6 augusti 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: