lördag 8 augusti 2015

Förtydligande om medias vilseledande av oss

.
De som under längre tid haft anledning att följa kommunpolitiken i Haparanda förstod säkert vad jag syfte på i bloggposten ”Grattis till Pyhäjoki, Sven-Erik!”. Nu är det ju inte så många som är i den positionen, och de som är det är det ofta synd om. Därför kan det vara på sin plats med ett förtydligande.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht utmärkte sig redan som kommunpolitiker i Haparanda för att hans makthunger gjorde honom gränslös. Fågelskyddsområdet som politikerna en gång stal i syfte att skada en jordbrukare i Mattila, blev ointressant när mutkolvarna på Ikea ville bygga två industrilador där och man kunde göra politisk karriär på frågan. Då var det fritt fram att rulla över fåglarna med en bulldozer. Om fågelskyddsområdet skulle ha blivit ointressant skulle området naturligtvis rätteligen ha lämnats tillbaka till markägaren eller hans efterlevande. Men så gör ju inte tjuvar. Det där har ju media haft koll på hela tiden men konsekvent tigit om. Inte ens när mobben på Sven-Eriks vägnar kastade in flaskor genom fönstret till bostaden tillhörig den lokala ordföranden i naturskyddsföreningen, tilldrog sig bakomliggande frågor medias intresse. Ändå var det väl mycket, mycket likt de metoder nazismen i 1930-talets Tyskland använde mot sina motståndare. Mörkläggning var påbjudet av maffian, vars ärenden den ärelystna Sven-Erik Bucht sprang.

För att skada Ekfors Kraft AB försökte samma maktgalna Bucht få bygga ett kraftverk i Kukkolaforsen i den skyddade nationaltillgången Torne Älv. Det var naturligtvis olagligt men med hjälp av bland annat den olagligheten tryckte man Ekfors Kraft AB i konkurs genom en rättsvidrig tvångsförvaltning, för att kunna stjäla företaget. Och nu sitter tjuven i regeringen. Det ser inte bra ut för Sverige. Även detta var väl bekant i mediakretsar som i vanlig ordning plikttroget vilseledde människorna.

Det riktigt ryggradslösa spektaklet utspelade sig i veckan. Den som har följt Haparandapolitiken vet att Sven-Erik Bucht - landsbygdsministern - som kommunalråd drev igenom att kommunen var positiv till kärnkraftverket i Pyhäjoki. Det mesta talar nog för att befolkningen inte alls är av samma uppfattning. Media vet detta mycket väl. För att skydda maffians hantlangare, Sven-Erik Bucht, och lura befolkningen att man granskar politiken spelar man upp ett låtsasangrepp på Åsa Romson, MP. Det är traditionella maffia- och mobbarmetoder. Det är inte utan att jag äcklas en aning över att våra massmedia är bemannade av sådant slödder. Får vi ett kärnkraftverk som ingen vill ha, 10-15 mil från svenska gränsen och den sittande landsbygdsminstern har befrämjat det med odemokratiska mobbingmetoder, då ska det naturligtvis informeras om och behandlas i media. Allt annat är djupt ohederligt. Det blir inte mindre angeläget av att landsbygdsministern har sylt ända upp i armhålorna efter att våra pensionssparare plundrats på fjortontusenmiljoner i Northland av landsbygdsministern, och framför allt av hans beskyddare den röda tjuvaktiga baronen och bröderna Pålsson - alla offentliganställda mutkolvars oantastliga välgörare.

Vi behöver verkligen alternativ till maffians nyhetsförmedling i Sverige.

Fjollträsk lördagen den 8 augusti 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: