torsdag 20 augusti 2015

Vi hade tur igår

.

Den amerikanske massmördaren John McCain besökte Sverige igår, rapporterade media om genom hovsamma och respektfulla intervjuer. Mest känd är senator McCain för att ha varit krigsfånge i Vietnam efter att ha bombat civilbefolkningen med napalm. Den gamle napalmbombaren kallade Putin för buse.

Men vi hade tur. McCain hade ingen napalm med sig. Kanske är han numera även för gammal för att mörda själv. Nära samarbete med Sverige vurmar den gamla psykopaten för och får han och hans kompisar som de vill, kommer det snart att regna napalm över den svenska civilbefolkningen också.

För svenskarnas eget bästa, förstås.

Death Valley, Norrbotten, torsdagen 20 den augusti 2015
Mikael Styrman
.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vi hade inte alls tur igår (förrgår)


Igår besöktes Sverige av John McCain som är ordförande för den amerikanska senatens försvarsutskott. McCain träffade bland annat Peter Hultqvist (S) som är Sveriges försvarsminister.

— John McCain har som ordförande i senatens försvarsutskott en mycket central roll i amerikansk politik, även om han inte tillhör administrationen. Att McCain kommer hit är inte enbart ett artighetsbesök, utan det ingår i en process i flera led som handlar om att fördjupa och utveckla vårt samarbete med USA, säger Hultqvist.

Detta och andra möten, som när Hultqvist tidigare i år besökte USA och träffade USA:s biträdande försvarsminister, har lett fram till ett ökat militärt samarbete mellan Sverige och USA som nu utannonserats.

Det utökade samarbetet innebär bland annat militärövningar som ska leda till att Försvarsmakten bättre ska kunna agera tillsammans med den amerikanska militären. I samarbetet ingår också internationella operationer och där har Sverige redan sedan tidigare tillsammans med USA skickat svenska soldater till Irak för att utbilda den irakiska militären som krigar mot islamisterna i IS.

Istället för att bibehålla den traditionellt svenska neutralitetspolitiken fortsätter alltså regimen i Sverige att närma sig USA och Nato. Den Bonnierägda tidningen Dagens Nyheter förmår i en intervju med Hultqvist honom att hetsa mot Ryssland. DN skriver följande:

Peter Hultqvist motiverar det utökade samarbetet med att Ryssland har rubbat den säkerhetsordning som gällt i Europa sedan det kalla krigets slut 1991.

DN och Hultqvist menar att konflikten som uppstått i Ukraina efter den USA-stödde statskuppen egentligen är Rysslands fel.

– Ryssland har annekterat Krim i strid med internationell rätt och driver den militära konflikten i Ukraina. Den ryska regimen är auktoritär och väldigt nationalistisk i sin hållning och bedriver en övningsverksamhet som skapat ett ökat spänningsläge. De har bidragit till att ändra säkerhetsordningen i Europa och det är en väldigt hård realitet som vi har att leva med, säger försvarsministern till DN.

Anonym sa...


Jag tycker svensk militär på alldeles egen hand utan vare sig
amerikanska psykopater eller amerikansk napalm verkar lyckas
med att skapa förödelse varhelst de visar sig.
Det senaste exemplet från igår (23 augusti) är att en militär tankbil ingående i en konvoj kört av vägen strax söder om Hjortkvarn på väg
51 i gränstrakterna mellan Östergötland och Örebro län.
Uppenbarligen var tjänstgörande censur-politruk ledig igår, för
på Sveriges radios trafikinformation rabblades att tankbilen
låg på sida, en person var fastklämd, och att el eller teleledningar
rivits ned och låg över riksväg 51 i anslutning till olycksplatsen.
Att trafikolyckor händer ibland är tyvärr ofrånkomligt, men:
Att i fullt dagsljus, i torrt väglag, på en bra vägsträcka (på platsen
bitvis kurvigt men bra beläggning och rätt docerade kurvor), ingående i
en konvoy som jag betvivlar hållit mer än 50km/h marschhastighet, med
två eller flera personer i bilhytten som gör det lättare att hålla
sig pigg och vaken, ändå lyckas köra av vägen inklusive att meja ned delar av el och/eller telenät detta är en prestation!
Jag är med detta inte ute efter att klandra föraren eller någon
annan i fordonsbesättningen, däremot har befäl och övrig organisation
uppenbart misslyckats totalt i fråga om urval av rätt kompetens för
uppgiften!
Kanske är det ändå bättre med napalmbombande amerikaner som träffar
vad de har för avsikt att träffa med sin vapenlast, hellre än odugliga
svenskar som kör av vägen i fredstid under bästa tänkbara förhållanden
att framföra fordon...

/ fänrik Stål
Anonym sa...

Politikerna och media kör som vanligt efter devisen "upprepa en lögn tillräckligt ofta så blir den uppfattad som sanning till slut"! Och det är precis de man håller på med....Det var ju som bekant EU/USA som rubbade ordningen i Europa i och med Balkankriget, men det är inget man vill prata om idag. Man påstår helt fräckt att situationen inte är jämförbar med Ukraina men i verkligheten är den ju nästan exakt likadan. Sedan påståendet att Ryssland upprustar är ju också taget ur luften för sanningen är att Ryssland moderniserar sin vapenarsenal dvs ersätter äldre vapensystem med modernare och effektivare. Detta har även medfört att ett krig med Ryssland i det närmaste är att betrakta som självmord för angriparen och detta retar säkert upp krigshetsarna i Pentagon till kokpunkten.

Benny

Mikael Styrman sa...

Svar till fänrik Stål:

Jag minns fordonsutbildningen under ungdomens militärtjänstgöring…så länge den nu varade. Vi hade på ren och gemenligen formulerad svenska jävligt roligt. Överdriven ansvarskänsla stod väl inte alldeles högst upp på dagordningen. Det jag tyckte var tråkigast var väl när vi servade sönder fordonen efter några mils körning - i utbildningssyfte. Men hade man, som många av stadsbeduinerna, inte fått göra något sådant under uppväxttiden så var kanske det också roligt.

Därför tror jag, bäste fänrik Stål, att Du kanske är lite orättvis mot befälen. Många sådana här olyckor händer därför att eleverna är omogna och under oförställd glädje och jubel sporrar varandra till det ena tokigare upptåget än det andra. Man kan inte heller få dem att känna ansvar när de konfronteras med det kolossala slöseriet med skattemedel som sker under förklädnad av försvar av riket. Om ”vuxna” politiker, industrimän och militärer åstadkommer det som soldaterna in spe exponeras för, är det naturligtvis orimligt att tänka sig att soldatämnena ska ha mognaden att bete sig som en brådmogen Carl Bildt på konfirmationsläger.

Olyckorna händer därför att eleverna måste vara barnsliga för att kunna indoktrineras att på order av någon annan, utan att tänka efter eller ifrågasätta, rusa skrikande över ett öppet fält, mot andra lika barnsliga som ligger på andra sidan fältet och skjuter skarpt mot dem, inkl granater och annan tyngre ammunition. Om eleverna vore äldre och mognare skulle indoktrineringen hota att kollapsa. Den som ska indoktrineras att överlåta sitt tänkande åt någon annan kan då komma på idén att det där kan jag avgöra bättre själv. Utan korkad kanonmat inte mycket till krig till vapenkapitalisternas fromma.

Det där att amerikanerna då och då kan visa upp några bilder där någon robot träffar, eller några oskyldiga civilpersoner mördas, efter att tusentals skott skjutits med tung ammunition under några tiotal sekunder, ska man nog inte låta sig imponeras så mycket av. Även en blind höna hittar ibland något korn, heter det ju. Mördar man bara tillräckligt mycket folk, och skjuter av tillräckligt mycket robotar, och filmar allting, kommer för eller senare någonting att träffa, så att man får bilder att visa upp. De använder sig bara av det gamla yrkesfotograftricket att endast visa upp de bilder som lyckas.

En ”fördel” med napalm, mot bakgrund av den amerikanska ”effektiviteten” är att den fungerar i princip som ett hagelgevär. Det är inte så noga med träffsäkerheten. Slår bara bomberna ned inom något hundratal meter dör de flesta under svåra plågor. Resten blir lemlästade för livet. Med den taktik som amerikanerna hittills visat upp är de flesta offren oskyldiga och obeväpnade civilpersoner.

Mikael Styrman sa...

Svar till Benny:

Rapporteringen i de ensidiga propagandaorgan som vi har istället för en fri och kritiskt granskande press har ju väldig slagsida. All rapportering om nya vapensystem som amerikanerna utvecklar eller skickar hit rapporteras väldigt positivt färgat. När ryssarna gör något liknande är alltid rapporteringen negativ och hotfull.

Vad skulle månntro jänkarna gjort om ryssarna skulle ha tagit itu med det maffiahelvete som USA förvandlat Mexico till, med sitt ”krig mot knarket”? En ryskorkestrerad statskupp i Mexico skulle nog inte åtföljas av samma solidaritetsutryttringar som den amerikanska statskuppen i Ukraina.