lördag 5 maj 2018

Bakom migrationspolitikens kulisser


Ellwangen är en liten stad i Bayern, Tyskland. Den ligger ungefär mitt i en triangel med hörnen i Nürnberg, München och Stuttgart. Den har ca 24.000 invånare. I måndags skulle tyska polisen utvisa en migrant i Ellwangen till sitt hemland Togo, mellan Elfenbenskusten och Nigeria. Förmodligen agerar tyska polisen ännu ungefär lika naivt som den svenska. Det vill säga, när någon ska skickas hem får vederbörande ett meddelande: Var hemma på måndag så kommer vi och skickar Dig till Togo.

I måndags, den 30 april 2018, kom så fyra poliser till Ellwangen för att utföra sitt uppdrag. Och klienten var hemma. Men inte bara han. Ett betydande antal afrikaner var på plats. Det slutade med att polisens bil attackerades av ca 150-200 afrikaner som fritog den som skulle skickas iväg och tvingade polisen att lämna ifrån sig nycklarna till handbojorna. Man kan väl på ganska goda grunder anta att afrikanerna skrämde halvt ihjäl de tyska poliserna. Svenskan skrev lite om fallet - klicka här för att läsa. Många andra svenska tidningar har också skrivit om saken. Men hos TV och Radio verkar det inte ha nått över nyhetströskeln?

Det här är väl den verkliga - men inofficiella - förklaringen till att den svenska polisen aldrig lyckas hitta någon som ska utvisas. De törs helt enkelt inte hitta dem, utan åker ut och låtsas leta lite, innan de kommer tillbaka och uppgivet slår ut med armarna. De är bättre på att trakassera fridsamma svenskar och på att  langa knark.

Den svenska regeringen har med sin vimsiga och verklighetsfrämmande migrationspolitik hoppat i rejält galen tunna. Den här tyska händelsen, och förmodligen information om andra liknande händelser, har den svenska regeringen haft med sig när man idag hals över huvud gjorde sitt migrationspolitiska lappkast.

Men det är inte bara tyska erfarenheter som bidragit till lappkastet. Den svenska säkerhetspolisen har härom dagen fått tre personer häktade för misstänkt förberedelse till terrorbrott. Vi väntar med stort intresse för att få veta om man den här gången har mer på fötterna än man hade i Boliden-fiaskot härom året. Regeringens sits blev inte bättre av att tullen i natt hittade en beväpnad man i skyddsväst på tåget från Köpenhamn och en annan på samma tåg, med utrustning vars innehåll man ännu inte offentliggjort, utöver att han hade korantexter och en ritning över Åhléns varuhus i Uppsala.

Det talar till den svenska regeringens försvar att man faktiskt begrep att hamna i vild panik och ta itu med den godhjärtade dumheten vilken länge fått styra migrationspolitiken. Frekventa gruppvåldtäkter, återkommande krig mellan kriminella på våra gator samt kommunpolitiska stollar som leker jultomte med skattebetalarnas pengar till förmån för människor som inte har rätt att stanna i landet blir till slut för mycket.

Tydligen så har man i regeringskansliet lyckats tänka sig in i vilken situation man hamnar i om dessa nyss inträffade händelser visar sig vara toppen på ett isberg - på väg att landa i regeringens famn. Hur skulle det se ut om man inte gjort något? Om det händer något sådant som de flesta går och väntar på efter all okontrollerad import av grova brottslingar och möjliga fanatiker. Eller ”utsatta” som Löfven kallar skurkarna. Att försvaret med glatt humör lekt stjärtgossar åt amerikanerna i snart sagt varenda vansinnesäventyr i Mellanöstern har inte precis gjort saken bättre. Utan undantag resulterade de i sönderslitna länder - förvandlade till brända högar av grus och aska. Med ofattbart mänskligt lidande och flyktingkatastrofer som följd. Inte bara internflyktingar och till grannländer, utan även till nationer belägna 20-30 länder bort.

Hittills har naturligtvis inte regeringen gjort något substantiellt. Bara ordat lite obestämt om att gränskontrollerna ska fortsätt och så vidare. Och riktigt vad de i all hast har bestämt sig för tycks de inte veta själva heller, eftersom alla som uttalar sig verkar ha lite olika uppfattning om vad som gäller. Men med den vanliga portionen väljarförakt, som regeringen alltid utstrålar, litar man förstås på att dumjävlarna inte begriper det. Så småningom kommer Stefan ”Tjuren Ferdinand” Löfvén att slå sig på bröstet och helt skamlöst skrävla om hur kraftfullt regeringen agerat i ”den uppkomna situationen” som ingen kunde förutse.

Falun fredagen den 4 maj 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: