fredag 25 maj 2018

Vill kineserna ha amerikanska robotar i Nordkorea?


Kineserna har kastat ut den amerikanska marinen från Korea en gång - på 1950-talet.  Då ville general MacArthur använda kärnvapen, men stoppades av presidenten. Kineserna kan naturligtvis sätta ned foten igen, om det behövs. Det vet jänkarna. Annars skulle förmodligen napalmen redan länge ha regnat över oskyldiga människor i Nordkorea, samtidigt som FN:s säkerhetsråd skulle öst förbannelser över det aggressiva Nordkorea.

Under den tid som förflutit sedan sist har kineserna många gånger kunnat konstatera att amerikanerna inte går att lita på. Jänkarna är till och med pålitligt opålitliga. Kineserna har kunnat se hur det gått för ryssarna, som i samband med Sovjetunionens sammanbrott litade på USA - och blev lurade. När Sovjetunionen bröt samman och Warszawa-pakten lades ned trappades NATO istället upp - trots att det inte fanns någon fiende kvar. Därefter har man kunnat följa vilket helvete amerikanerna ställer till runt Rysslands gränser - i land efter land med gräns mot Ryssland, ivrigt och lojalt stödda av doa-doa-kören som låtsas vara politiker i Europa, för att inte tala om de många artiklar och inslag i svenska media som regnat över oss, upplysande oss om hur farligt det är för världsfreden om inte USA får ha en massa robotar alldeles intill den ryska gränsen.

Skulle kineserna, med detta facit tillgängligt att se - för alla som vill se - verkligen släppa lös amerikanerna att härja i Nordkorea?

Jag har svårt att tro det.

Med mer än halva landet direkt eller indirekt beroende av att det finns fiender blir naturligtvis det amerikanska militärindustriella komplexet svårt att kontrollera och kommer att förse sig med ”fiender”, med hjälp av de stora mängder hemliga medel, vilkas användning ingen lyckas kontrollera.

Falun fredagen den 25 maj 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: