fredag 25 maj 2018

S opinionsångest tog beskyddarlagen


Den beskyddarlag, som jag skrev om igår, med vars hjälp S skulle ”lösa” tiggarproblemet, har numera kört fast i knäck. Naturligtvis skulle den inte löst några problem, bara skapat nya, och tiggarna skulle blivit ännu mer förslavade och utnyttjade. Men den hade varit bra att ha, att vifta med inför de lättlurade, inför valet.

Men det blev för känsligt. Med nuvarande opinionssiffror tål inte S den uppenbara jämförelsen med andra maffiaorganisationer. Det hade inte varit något problem förr, när all nyhetsförmedling sköttes av lojala media. Men i dagens läge är situationen mer svårbedömd. Den skulle i värsta fall kunna jämföras med att lägga upp bollen på straffpunkten och kalla bort målvakten.

Bataljen fortsätter inom S, mellan dem som tycker att folkhemmet blivit allt för folkligt när det sitter utländska tiggare framför varje affär av betydelse när svenskarna kommer från arbetet och dem som tycker att man ”inte kan lagstifta mot fattigdom” och tycker att landet gärna kan ta emot fler utländska tiggare.

Ikväll sände SVT filmen ”Call Girl”. En bra påminnelse om hur rörelsens ryggrad ser ut.

Och valet kommer närmare för var dag som går.

Falun fredagen den 25 maj 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: