söndag 10 december 2023

Den utomrättsliga hängningen utanför Enköping

 .

En taxiförare hängdes utanför Enköping den 26 mars 2023. De som hängde honom var en ung kvinna som han ska ha våldtagit i sin taxi och en pojkvän och några släktingar till dem.


Vid en ytlig betraktelse är de som hängde honom ensamt skyldiga och så är det inte mycket mer med det. Men riktigt så enkelt är det inte. Att den hängde körde taxi och våldtog hjälplösa passagerare är numera varken nytt eller ovanligt i Sverige. Inte heller att han inte blev varken utredd eller dömd. Det är bara allt för vanligt. Samma gäller för det förhållande att han fick fortsätta köra taxi trots att han var uppenbart olämplig för ändamålet.


Det är nog värt en kråka i marginalen, att det faktum att han blev mördad som en följd av våldtäkten är en ganska direkt följd av den misskötta invandringen. Då syftar inte jag på att han och andra invandrar, utan på det förhållandet att integrationen sköts, och har skötts, så illa att man, när man flyttar till Sverige inte behöver integreras, utan får fortsätta att leva som man levde i sitt gamla hemland - även när kultur och samhälle är väsensskilda länderna emellan. Om det inte hade varit fallet hade knappast flickan våldtagits och om hon ändå hade våldtagits, skulle taxiföraren knappast blivit mördad.


Inför det faktum att han faktiskt blev mördad kan man ha en kluven inställning. Vilket är bättre? Att bara det havererade svenska polis- och rättsväsendet sköter rättsskipningen och våldtäktsmännen går fria och tillåts köra taxi å den ena sidan, eller att någon trots allt ser till att någon form av rättsskipning upprätthålls å den andra sidan? Visst är det besvärande att medborgare och/eller besökare själva svarar för rättsskipningen och griper, utreder, dömer och utmäter straffet. Men är det på något sätt bättre att rättsskipningen åvilar det kollapsade och odugliga svenska statliga systemet, innebärande att brotten vare sig utreds eller klaras upp och att alla brottslingarna går fria? Nog har jag en bestämd uppfattning om vilket av två onda ting som är värre.


Nu döms de skyldiga för hängningen. Inför det kan man också ha blandade känslor. Särskilt som det inte är alla ansvariga för det inträffade som döms. De inblandade har, förmodligen utan egen förskyllan, hamnat i ett land i vilket de är bristfälligt integrerade och i vilket rättsskipningen har både korrumperats och kollapsat. På sätt och viss är de alla offer för den svenska politikens, polisens och rättsväsendets svek.


De verkligt skyldiga varken pekas ut eller straffas. Det är de som har misskött sina uppgifter å det grövsta och de som har svarat för vanstyret och bringat den svenska rättsskipningen att kollapsa. De är på sätt och vis de verkligt skyldiga. De är skyldiga i en mängd fall och de är ännu ostraffade. De står ibland i TV och delar med sig av sin syn på sin egen förträfflighet. De blir varken avskedade eller straffade. Det är det verkliga beviset för det svenska sammanbrottet.


Falun söndagen den 10 december 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: