onsdag 6 december 2023

Paniken - all gammal skåpmats moder

 .

Paniken, orsakad av att inte ha något att komma med i politiken, att inte vara relevant för någon, att vara förknippad med energilösningar som fullständigt förstör människornas närmiljö, plundrar statskassan och driver upp skatterna, var kanske det som drev sosseriets ledning att gnugga geniknölarna lite extra i dagarna, för att komma på något som bryter mediaskuggan. Ingen möda har sparats. Man gick till och med ned i källaren och grävde i arkivet för att hitta något. Man kom upp ur källaren, glada i hågen, med ”bankernas övervinster”. De fungerade - eller användes åtminstone - för 30-40 år sedan.


Sedan dess har sosseriet haft makten cirka 25 år utan att göra något åt ”bankernas övervinster”. Men nu - plötsligt - blev bankernas övervinster väldigt viktigt att göra något åt.


Vad blir det nästa gång?


Vad finns det kvar i arkivet från tiden när någon i partiet kunde tänka?


Kanske Ådalen 1931?


Man skulle kunna högtidlighålla ”nittiotvå år och sju månaders-jubileum” efter skotten i Ådalen? Det skulle kanske kännas gediget och sluta leden…


Fast kanske påminner det väljarna onödigt mycket om nysossarnas skjutande på gatorna och sprängande i väljarnas bostäder?


Falun onsdagen den 6 december 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: