tisdag 5 december 2023

Vindkraften - vår tids ekonomiska terrorism

 .

En natt för ett tiotal år sedan, på väg från Övertorneå till Göteborg, stannade vi till på norra sidan av Höga Kusten-bron. Närmare bestämt på parkeringen vid det där belägna hotellet. Där fanns, och finns, ett vindkraftverk, inte långt bort från hotellet.


Vi stod utanför bilen i mörkret och betraktade förundrat vindkraftverket. Jag minns inte längre om den blinkade, men den lät ungefär som en tvättmaskin: wooosch… wooosch… wooosch…


Vi kom fram till att en sådan vill man nog inte bo nära och åkte sedan vidare.


Innan sossemaffian stal vårt företag var vi någon gång upp med helikoptern till vindkraftparken vid Aapua i Övertorneås norra kommundel. Där betedde sig byborna, merparten troende socialdemokrater, som om någon hade tagit ned månen åt dem. Det har de slutat med, om jag har förstått saken rätt.


Sedan har jag inte haft mer med vindkraften att göra, annat än att jag i likhet med andra passerat sådana parker längs vägarna ibland. Jag har bara lite förundrat följt vindkraftens äventyr på avstånd.


Även på distans har man kunnat ana att det är mycket psykopatvarning i branschen. Ungefär som nu med laddningsstationerna, även om de senare kanske inte tränger sig på lika mycket. Om människorna som släpper fram någondera av dem på sina marker är lättlurade, eller troende fanatiker, undandrar sig min bedömning. Blandade karameller skulle jag tro.


Nu börjar vi veta mer. Det visar sig att byggande av vindkraftverk är en sorts legaliserad stöld. Eller stöld och vandalism eller lågintensiv terrorism. Genom att skaffa sig tillträde till en ägares marker kan man - utan att behöva betala för sig - i varierande grad ödelägga även alla i relativ närhet liggande marker.


Vägen till Oz.


Det är naturligtvis ett hån mot alla lättlurade som har röstat på främst socialdemokratin och miljöanarkisterna och nu finner sig omringade av en vindkraftpark. Men de är kanske inte så många? De flesta som har ställt till med det här vid valurnorna finns förstås på Södermalm och i andra stadsdelar och städer. Därför påverkas de inte själva. Åtminstone inte direkt. De förstör bara livet för alla andra.


Min numera med tiden utvecklade aversion mot vindkraften baserar sig inte bara på att den skövlar människors närmiljö. Det räcker inte heller med att den inte gör någon nytta att tala om på elnäten. Den gör dessutom mycket skada. Vindkraften producerar el när den själv vill. När den producerar skapar den överskott och negativa priser som inte bara förstör för vindkraftverken utan även för all annan elproduktion. När strömmen behövs som bäst producerar vindkraften inget, eller nästan inget. Vindkraften är en sorts parasiterande kraftproduktion. Den tar inte något eget ansvar för att tillföra el till nätet och kunderna när elen behövs. Det överlåter vindkraften åt andra. Genom att trasa sönder prisbildningen förstör den samtidigt möjligheterna att bygga och driva sådan annan kraftproduktion och få igen de pengar man investerar. Erfarenheten visar att det inte bara blir svårt att investera. Intäkter, som ibland till och med blir negativa på grund av vindkraften, täcker inte ens driftkostnaderna i annan produktion. Men det räcker inte att vindkraften förstör för andra. Den kackar också i eget bo. När det blåser producerar de alla, eller nästan alla, och priset går i botten eller blir negativt och det blir omöjligt att tjäna pengar på att producera el i vindkraftverk. När det inte blåser tjänar man förstås inte heller några pengar. Summa summarum blir att ingen längre kan tjäna några pengar på elproduktion varför landets elförsörjning hänger i gärdesgården.


Går det då inte att tjäna pengar på att bygga vindkraftverk?


Ja, visst går det. Det har i alla fall gått alldeles utmärkt att bygga vindkraftverk snabbt och sedan sälja dem vidare till någon stolle som har till uppgift att förvalta andras pengar. När köparen sedan upptäcker att det inte går att tjäna pengar på att producera el i vindkraftverk säljer han dem vidare till nästa stolle som förvaltar andras pengar. Det är förmodligen förklaringen bakom att många av de här anläggningarna verkar byta ägare i snabb takt. Åtminstone lär det vara en del av förklaringen. Sedan kan det förstås finnas andra omständigheter som inte nödvändigtvis tål dagens ljus och som förstärker fenomenet.


Det kokar sammantaget ned till att enda sätten att tjäna pengar på vindkraften är 

1: På bidrag, ytterst utdelade av inkompetenta klåpare som stulit pengarna från medborgarna,

2: Genom att snabbt sälja verken till någon som förvaltar andras pengar. 


Allvarligast av allt är kanske att politikerna för att gynna vindkraften har satt såväl rättssäkerhet som moral ur spel.


En maktgalen socialdemokratisk ledning har för att behålla makten lagt sig som flickorna i Paris för galenpannorna i Miljöpartiet. Det är ungefär samma fenomen som inom migrationspolitiken där man med MP:s hjälp fyllt landet med grova brottslingar som skjuter, spränger, stjäl, misshandlar, kör bil som påtända vettvillingar, gruppvåldtar, langar narkotika, skapar blandmissbrukare (inte bara i politiken) mm.


Omdömeslösa sosseledare - på alla nivåer - har länge grävt på socialdemokratins grav. Det känns som om de numera har börjat spika på kistlocket. Partiet verkar snart kunna begravas, ungefär samtidigt som de sista trogna väljarna sparkar tomt - utom de som är från Afrika, Mellanöstern och Asien förstås. De håller väl ut ett tag till - om de inte hittar något annat islamistvänligt parti…


Vi kanske inte behöver störa socialdemokratin under deras mödosamma arbete med att begrava sig själva. Men vi bör åtminstone skyndsamt avveckla alla bidrag och alla kamouflerade bidrag, subventionerade anslutningar mm till vindkraften - vare sig den är till lands eller havs - innan den begraver oss alla.


Det normala när stora och små partier samarbetar brukar sägas vara att det stora partiet äter sina små bröder. Nu verkar det paradoxala ske att miljöanarkisterna äter upp sosseriet. Men jag är långt ifrån säker på att MP kommer att växa själva på kuppen. Det går ju som en röd tråd genom allt de gör att de bara ställer till skada, utan att särskilt mycket nytta kommer ut ur arbetet. Sedan är det ju svårt att veta hur det är med siffrorna egentligen. De många på lägre nivå, som fuskat med rösträkningen åt sosseriet i alla tider, börjar nu att kliva ned även med det andra benet i graven och andra tvingas inse, att vad partiet säger inte har mycket att skaffa med vad partiet gör. Vänstern drar fördel av att det spiller över tredjevärldskommunister på dem. Centern har en potentiell framtid som islamistparti. På landsbygden tycks Centern vara körda nuförtiden.


Sosseriet hade ju potentiellt kunnat rädda sig genom att bli ett kyrkligt parti. Men efter decennier av organiserad bemanning av kyrkan med S-politruker - på alla nivåer - går ju nästan ingen i kyrkan längre. Säkert är många ännu husbehovsreligiösa - mer ju närmare döden man kommer - för säkerhets skull. Men det innebär ju inte att alla vill utöva sin religiositet på ett socialdemokratiskt partimöte. Även på kyrkoområdet följer därför sosseriets resultat av infiltrationen samma spår. Det skulle kunna sammanfattas som i en gammal historia med:


- Operationen lyckades - patienten dog!






Det är således inte bara inom vindkraften resultaten är desamma. Även kyrkan är på väg att dra sin sista suck. För att vara tillräckligt politiskt servil smeker kyrkoledningen islamister som gärna skär halsen av kristna. Hur är det man brukar säga?


- Med sådana vänner behöver kyrkan inga fiender.



Falun tisdagen den 5 december 2023

Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Niin totta totta niin