måndag 4 december 2023

Indianer och svenskar

 .

Indianer och svenskar  - en liten betraktelse av två folkgruppers likheter och skillnader.


Nordamerikas befolkning bestod för några hundra år sedan av urinvånare - indianer. I ökande takt emigrerade européer till Amerika, övertog indianernas mark och tog de flesta av indianerna av daga, efter att först ha förstört deras möjligheter att försörja sig. Till sin hjälp hade européerna urinvånare vilka lät sig köpas och/eller kunde dra nytta av att européerna försvagade konkurrerande stammar.


Ännu är förmodligen inte likheten mellan utrotningen av Nordamerikas urinvånare och det som hotar drabba svenskarna helt uppenbar för alla, även om insikten sprider sig. Men precis som kapital- och resursstarka krafter i Europa en gång stöttade övertagandet av indianernas mark i Amerika och nästan utrotade dem, stöttas massinvandringen till Sverige av resursstarka krafter i främst Mellanöstern, vilka vill implementera sitt system, så som européerna implementerade sitt system i Nordamerika.


Precis som stölden av indianernas mark och utrotningen av indianerna underlättades av indianer som lät sig köpas för att hjälpa européerna i deras kamp mot indianerna, finns det nu i Sverige svenska krafter som ställer sig till invandrarnas och de bakomliggande väl bemedlade krafternas förfogande, för att i utbyte mot personliga fördelar underlätta ett övertagande av svenskarnas land och ett undertryckande av svenskarnas kultur - och - får man mot bakgrund av alla historiska erfarenheter förmoda - en därpå följande nedmontering av den svenska befolkningen.


För några decennier sedan kollapsade Sovjetunionen. Dess socialdemokrati - ja, de kallade sig så - fick landet att drunkna i kriminalitet och korruption på högsta nivå och hela vägen ned. Fenomenet är inte helt obekant för oss heller. I kölvattnet på Sovjetunionens kollaps drog stora som små företagare från min dåvarande hembygd, med egna och andras pengar, österut för att lära ryssarna driva företag och göra affärer. Det föll de flesta aldrig in att den som klarat sig i det sovjetiska systemet inte hade något att lära sig av någon som drivit företag i Sverige, som på den tiden ännu inte var lika korrumperat som det sovjetiska systemet.


En företagarvän till mig som undersökte förutsättningarna men avstod förklarade varför: - Vad ska man importera från ett land där snöspadarna tillverkas av masonite? Eller möjligen var det plywood, men det ändrar inte mycket i sak. Så blir det förstås med tiden, när korruptionen tillåts breda ut sig. Då tillverkas så småningom snöspadarna av masonite och övriga delar av samhället präglas av liknande lösningar.


En annan historia som belyser hurdana förhållandena var förtäljer att några företagare från min forna hembygd skulle starta en hamburgerrestaurang i Murmansk. När arbetena inleddes följde en ryss intresserat arbetet från andra sidan gatan. Vid nästa besök i Murmansk jobbade han som dörrvakt på den nya restaurangen. Vid ett senare besök hade han en högre befattning och något senare ägde han restaurangen, medan svenskarna som hade investerat i den och byggt upp den hade återkommit till Sverige, ordentligt gula och blåa - och då syftar jag inte på varken flaggor eller klädsel.


En annan lokal företagare gjorde många försök att locka med mig dit. Han avvisade bestämt mina farhågor och mina referenser till folk vi båda kände som under dystra omständigheter tvingats därifrån. Det var helt upp till en själv menade han, hur man betedde sig, med vilka man umgicks osv. Men jag avstod varje gång, med motiveringen att dit har man bara ärende om man har en pistol - och är beredd att skjuta först. Inte ens då är det särskilt riskfritt. Jag erfor så småningom att han efter en senare resa till Ryssland återvände lika färggrann som de i föregående stycke nämnda och han åkte därefter aldrig mer till Ryssland.


Sedan den tiden har det rättsliga och moraliska förfallet fortsatt i samma riktning i Sverige som det redan hade gjort under decennier av nationalsocialdemokratiskt styre - bara med den skillnaden att takten i förfallet accelererat. Rättsväsendet och det politiska systemet har korrumperats i Sverige så att det är till förväxling likt det postsovjetiska. Nu har situationen länge varit ungefär likadan i Sverige som då i Ryssland. Må vara att det fysiska våldet i samband med nationalsocialdemokratins stölder har saknats i Sverige. Men det håller ju numera nationalsocialdemokratins skyddslingar från Mellanöstern, Afrika och Asien framgångsrikt på att ändra, samtidigt som väsentliga delar av det som återstår av polis och rättsväsende skyggt drar sig undan.


Falun måndagen den 4 december 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: