måndag 4 december 2023

Varför tystas vindkrafts-baggböleriet ned av svenska media?

 .

Vindkraftsgranskande journalist


Vad är det som händer med de kraftigt subventionerade vindkraftsparkerna i Sverige?


Är det storsvindel på gång? Under statlig ledning?


En stor del av de vindkraftsparker som den svenska staten låtit uppföra verkar handla om statsledda svindlerier som går ut på att locka markägarna med höga ersättningar för mark och intrång, för att sedan blåsa markägarna genom att konkursa vindkraftsparkerna och därefter starta på ny kula - utan kostnader för marken.


I vissa fall verkar man ha blåst markägarna som riskerar att bli utan sin ersättning och få vindkraftverken mer eller mindre i famnen. Det vill säga att enskilda markägare lämnas med ansvaret för vindkraftverken och deras saneringskostnader, något som enskilda markägare inte är rustade för.


Det är svårt att inte tycka att det här är ansvarslöst skött från statens sida.


Nu vet inte jag ATT det förhåller sig så. Det är en tolkning jag gjort utifrån fragment av information som pekar i den riktningen, i kombination med medias ganska påtagliga beröringsskräck visavi vindkraftparkerna. Det kan ju lika gärna handla om fler - eller andra - som ska blåsas. I gynnsammaste fall är det bara dåligt skött av staten, vilket normalt föranleder mörkläggning.


Det här har ju hållit på under avsevärd tid nu, men media verkar ännu dödare än Tutankhamons mumie, åtminstone i de här frågorna, som berör många och handlar om mycket pengar.


Var är den journalistiska granskning som våra journalister och redaktörer präktigt brukar framhålla att de representerar?


Det är ett oskick när media mörkar och lämnar fältet fritt för spekulationer.


Falun måndagen den 4 december 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: