tisdag 5 december 2023

Det får väljarna hacka i sig

 .

Redan den 2 december - före Första Advent - ordnade sosseriet julfest med jultal på Årsta Torg, vilket även visades lite i TV.


Och det var inte vilket kattdop som helst. De hade en jultomte också - jajamän. Med karamellpåsar i säcken. Tomten hade tyvärr inte hunnit slå in karamellpåsarna i julpapper. Kanske hade julfesten kommit lite hastigt på? Men det får väljarna hacka i sig. Det är varken bättre eller sämre än det brukar bli nuförtiden när sosseriet gör sitt bästa. Det har dessutom varit ett tungt år, det får man ha i åtanke - berövade makten som man upplever sig. Gläds istället åt att det inte var skuldsedlar som delades ut, inte heller lotter i partiets lotteri att trycka ut på arbetsplatsen och bland vänner och bekanta. Det var alldeles riktiga karamellpåsar - gratis!


Det hördes lite syrliga kommentarer om att ”julfesten” som skulle bryta sosseriets nedåtgående spiral, och avleda uppmärksamheten från allt som skiter sig, gick av stapeln redan nu. Men betänk att det har varit ett tufft år. Sosseriets ledare behöver så väl komma iväg till Mauritius eller Thailand några veckor tidigare i år, för att kunna ladda batterierna och komma igen med nya stordåd efter nyår.


Vi kanske kan få se en i förväg inspelad julhälsning när det lackar mot jul? - Håll tummarna allihop!


Falun tisdagen den 5 december 2023

Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Niin totta totta niin