måndag 11 december 2023

Facket, arbetarskyddet och utpressningen

 .


En hiss med fem man ombord har fallit till marken från 20 m höjd på en byggarbetsplats i Sundbyberg. Två man är lindrigt skadade. Tre man sades tidigare vara svårt skadade. Numera säger polisen ingenting annat än att de inte är identifierade. Då är det väl läge att befara det värsta?


Hissolyckor är mycket ovanliga, möjligen med viss reservation för att vi inte riktigt vet än vad som hänt.


Det skickar ut ganska obehagliga vibbar. Kanske var det en onödig olycka?


Om facket hade varit hälften så intresserade av arbetarskydd som de är av att piska fram pengar från exempelvis Elon Musk och andra företagare, kanske olyckan aldrig hade hänt? Men fack- och partipampar är också människor, med mänskliga fel och brister. Inte så konstigt kanske, att de är mer intresserade av att pressa fram pengar till pampar än av arbetarskydd. När det doftar pengar reser sig rörelsens pampar som en man. Inte ens sådana som helt uppenbart inte har någonting med saken att göra kan hålla sig borta från den legaliserade utpressningsverksamheten.


Vilka är de här männen? Märk väl: Enligt media sa inte polisen att de inte fått tag i de anhöriga. De sa att männen inte är identifierade.


Vad har facket gjort på arbetsplatsen? Kanske fått en slant för att titta bort?


Sundbyberg är en av Sveriges mesta S-kommuner. Den styrs just nu av en allians bestående av S + V + C + MP.


Enligt Expressen har kommunen infört byggstopp på arbetsplatsen. Vad betyder det? Är det ett kommunalt bygge? Med personal som man inte lyckats identifiera…?


Falun måndagen den 11 december 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: