fredag 28 september 2018

260 politruker kränker demokratin


.
Så många ”opolitiska” tjänstemän i regeringskansliet har nu samlats i ett upprop ägnat att påverka regeringsbildningen och tala om för väljarna vad de får tycka.

Det är ju egentligen inget att vara förvånad över. Efter att nationalsocialdemokraterna i minst 80 år systematiskt tillsatt opolitiska tjänstemän på politiska meriter, och de borgerliga inte vågat flytta på dem, ska naturligtvis regeringskansliet vara politiserat. Konstigt vore väl annars. Men när de tar sig till att sätta sig på de svenska väljarna kränker de demokratin. Det är inte upp till dem att tala om vilka partier människorna får rösta på och inte heller vilken politisk uppfattning de får ha. Det är istället upp till dem att lojalt tjäna den regering väljarna röstar fram.

Carl Bildt uttryckte sig väldigt bra i radion igår kväll när han sa ungefär att de inte behöver vara kvar en enda sekund om inte galoscherna passar. Men han sa en annan sak också, som var lite konstigare. Han sa att de var mycket kompetenta. Det låter motsägelsefullt. Kompetenta människor förväntas ha förstånd att inte bete sig på det sättet. Politiska stollar tillsatta på politiska meriter kan däremot förväntas bete sig så.

Det är nog dags att öppna de stora fönstren i regeringskansliet och vädra ut en del skräp. Det tycks ha samlats en hel del genom åren.

Falun fredagen den 28 september 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: