tisdag 18 september 2018

Fristad för grova brottslingar


.
De flesta av oss menar nog att begreppet asyl ska betyda fristad för oskyldiga människor som blivit orättfärdigt förföljda på sin hemort eller i sitt hemland. Men så verkar inte svenska domare se på saken. Åtminstone inte alla. En del verkar tolka begreppet som att asyl ska innebära att grova brottslingar ska beredas skydd mot straff för sina brott begångna i sitt hemland. Det tycks till och med vara så att IS-terrorister och andra mördare eller massmördare och våldsverkare bereds förtur och tränger under skyddsbehövande människor.

Sannolikt har sådant förekommit en längre tid, men våra maktslickande media har förmodligen tittat bort. Men nu blåser andra vindar och allt fler vill befria sig från samröre med sådan journalistik.

De senaste dagarna har vi därför kunnat läsa om åtminstone två exempel på hur svenska domare har lagt sig till med en förvirrad persons syn på begreppen asyl och fristad.

Det ena gäller en judehatande palestinier som tidigare fått avslag på sin asylansökan. Han kastade brandbomber mot Göteborgs Synagoga och dömdes för det i tingsrätten till en tids svensk pensionatsvistelse med helpension, följd av utvisning. Utvisningsbeslutet upphävdes nyligen av Hovrätten för Västra Sverige.

Det andra gäller en afghansk man som mördat sin kusin i en fejd om familjens mark. Han slog ihjäl honom med en sten. Mannen och hans familj fick avslag på sin asylansökan av Migrationsverket. Men av Migrationsdomstolen belönas han istället med permanent uppehållstillstånd.

Båda fallen är ganska typiska exempel på svensk hybris. Den överträffas egentligen bara på vissa sätt av amerikansk hybris, som får dem att undanta amerikaner från praktiskt taget alla mer betydelsefulla straff, var än i världen brotten är begångna. Den svenska hybrisen tar sig uttrycken att svenska ”domare” håller sig själva som präktigast i världen och anser sig vara för mer än domare i andra länder, varför de är bättre skickade att bedöma omständigheterna i andra länder och följaktligen även bäst på att utmäta straff för brott begångna av utlänningar, i sina hemländer.

Det här är klassiska exempel på hur det blir när inkompetenta personer befordras långt över sin kompetens. Eller som vi skulle uttrycka det i den tornedalska gränsbygden: exempel på hur det blir när pisset stigit upp i huvudet!

Vad är egentligen problemet? Tar domarattrapperna mutor eller är de bara intelligens- eller kompetensbefriade?

Följden av de rådande stollerierna blir naturligtvis en förstärkning av den rådande trenden att allsköns brottslingar, våldsverkare, mördare och annat slödder söker sig till Sverige för att undgå rättvisan och där tränger undan människor som är bättre förtjänta av en fristad.

Vi måste börja sparka politiska överbefordrade oduglingar från vår dysfunktionella rättsväsendeattrapp. Sverige blir inte ett land som vi vill leva i om de får fortsätta att släpa hit allt möjligt slödder.

Det sprider sig fort bland våldsverkare att man kan ta sig till Sverige för att där bli försörjd av skattebetalarna - och straffbefriad - om man mördat eller våldtagit eller annat liknande någon annanstans och därför riskar repressalier till följd av sitt beteende.

Falun tisdagen den 18 september 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: