tisdag 18 september 2018

Miljöpartiet missade målet


.
Det divideras en del om varför det inte gick bättre för Miljöpartiet(MP) i valet. Jag såg att man själva tyckte att man INTE har nått ut med sin politik. Andra, å sin sida, verkar mena att orsaken är att Miljöparitet HAR nått ut med sin politik.

MP synes vara förbryllade över att inte den långa heta sommaren och torkan skrämde över mer människor till Miljöpartiet. Man verkar inte tänka tanken att det faktiskt kan vara så att väljarna i hög grad har förstått att miljöfrågorna är globala - inte något inhemskt präktighetskrig som man kan vinna genom att belägga det egna landets medborgare med kostsamma straffskatter, samtidigt som man blundar för svåra utsläpp i andra länder.

Det kan ju vara så enkelt som att väljarna har begripit att klimatet inte stannar vid riksgränsen. Det hjäper ju inte klimatet ett dugg att man öser ut skattemedel på batteridrivna cyklar och straffar ganska rena svenska fordon, när en miljard afrikaner - bara för att ta ett exempel - åker omkring med fordon som åtminstone nästan släpper ut avgaser som på bilden nedan.

Jag tycker att Miljöpartiet har lyckats över förväntan när man lyckats lura 4,4% av svenskarna att rösta på dem - trots allt de har ställt till med under mandatperioden.

Miljöpartiet missade målet. Man vann präktighetskriget i media, förvandlade landet till en krigszon, hjälpte sosseriet att motivera sina vanliga skattehöjningar, men gjorde inget av nytta för att rädda klimatet, eller för att värna svenska kvinnor, eller freda våra gator, eller få skolorna och sjukvården att fungera. Genus-svammel på dagis kunde man sträcka sig till. Kanske väljarna har förstått det?


Falun tisdagen den 18 september 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: