torsdag 6 september 2018

Sosseriet försöker luras om politrukerna - igen!


.
Ett stort problem både för den svenska demokratin och för den svenska statens duglighet är att sosseriet i decennier tillsatt mindre dugande, men mer politiskt lojala tjänstemän i den offentliga förvaltningen - politruker.

Dessa sitter som en kork i flaskhalsen och förhindrar att något annat än nationalsocialdemokratisk politik förs. Att sosseriet förbereder sig på att förlora makten märks nu tydligt på att man börjat övervintra sina politruker. De som kan få jobb i den offentliga förvaltningen får det. För övriga har man inlett intensiva påtryckningar mot övriga partier för att försöka pressa och lura dem att lova att inte byta ut politrukerna. Själva skulle man utan pardon byta ut eventuella tjänstemän utsedda av andra partier.

Just så här gjorde man inför regeringen Fälldins tillträde. Den gången lyckades man lura de naiva borgerliga politikerna, som inte hade haft makten i modern tid, att lova att inte byta ut politrukerna. Därmed hade man dels byggt in läckor till nationalsocialdemokratin i sin maktapparat och dels till stora delar gjort det om inte omöjligt så åtminstone svårt att byta politik. Det innebar ju att den egna organisationen kom att vara nedlusad med befattningshavare som bromsade och saboterade efter bästa förmåga, eftersom de stod i tacksamhetsskuld till nationalsocialdemokratin.

Nu försöker man göra om det tricket. Få se om nationalsocialdemokratins konkurrenter om väljarnas gunst går i fällan den här gången också.

Falun torsdagen den 6 september 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: