fredag 21 september 2018

Fortsatt handel med uppehållstillstånd och medborgarskap?


.
I kölvattnet på ”lärarinnevåldtäkten” i Nässjö, fredagen den 14 september i år, framkommer många märkliga omständigheter som tillsammans lett fram till vad som nu inträffade i fredags.

Många av dem gäller lärarinnan, men det jag här och nu avser kommentera gäller mannen.

Såvitt det kan förstås har mannen tidigare varit statslös palestinier, bosatt i Syrien och har då enligt egna uppgifter tagit examen där 2010.

Sedan har han kommit till Sverige, troligen som ensamkommande flyktingbarn. Här har han begått ett flertal brott. Det har inte hindrat att han har fått permanent uppehållstillstånd och ganska snabbt, sin kända kriminalitet till trots, även fått medborgarskap.

Hur i all världen är det möjligt att han har fått både PUT och medborgarskap, när han troligen inte har något skyddsbehov?

Säljer personalen på migrationsverket fortfarande PUT och medborgarskap svart?

Sedan verkar det som om han inte är 19 år som media påstår utan troligen närmare 30.
Det svenska samhället sätter sedan denna möjliga trettioåring från muslimska omständigheter - där kvinnor ofta inte ens får gå ut, åtminstone inte utan att ha ett tvåmanstält över huvudet - att gå på gymnasiet, bland småflickorna där, och att år efter år läsa svenska, utan att lära sig svenska, bland lärare uppklädda - inte för att gå till jobbet, utan för att gå på nattklubb.

Vad har till exempel rektorn spelat för roll i det här fallet?

Nog verkar det finnas mycket kriminalitet i det offentliga Sverige - och minst lika mycket gränslös inkompetens.

Fallet som sådant innehåller många märkliga omständigheter och innehåller allt som behövs för att bli film, utom möjligen politisk korrekthet. Det blir nog inte så lätt att få offentliga bidrag till den filmen…

Osökt kommer frågan: är detta bara toppen på ett isberg?

Falun fredagen den 21 september 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: