tisdag 18 september 2018

EU, knarket och snus-barnsligheterna


.
Europa är på väg att gå samma väg som Mexico och USA på grund av knarket och låtsaskriget mot knarket. De stora svarta pengarna får rättsväsendet att gå under, åklagare att antingen inte våga, eller att få betalt för att inte driva målen, polisen att antingen langa narkotikan själv eller att beskydda dem som gör det - beskydda dem mot allmänheten och mot rättsväsendet.

Och vad gör EU och exempelvis Finland i den rådande situationen? Jo, de lägger ned all kraft på att jaga snussmugglare. Även Finland tycks ha fått sin beskärda dos av den polisiära fegheten och korruptionen som hemsöker Sverige.

Man får kanske vara tacksam för att de inte lägger sig på lur för att bötfälla gamla tanter som går mot rött ljus? Men det är kanske nästa steg? När samhället nått dithän brukar det fungera så att polisen tar mutor av tanterna för att de ska slippa officiell påföljd…

Men varför i all världen förbjuda människor från att snusa, bortsett från att det alltid finns en del översittare som vill bestämma för andras del vad de ska ha rätt att göra? Det är ju tillåtet att röka, att dricka vin och sprit och så vidare. Det finns bara en förklaring, så vitt jag förstår, som är rimlig. Det är en vilja att skapa en lukrativ svart marknad. Det finns ingenting som är så bra för affärerna som ett förbud. Se bara på det amerikanska spritförbudet. EU:s lagstiftare, byråkrater såväl som politiker, har åter gått maffian till mötes.

Falun tisdagen den 18 september 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: