måndag 5 augusti 2013

Är UD:s personal kanonmat?

.
(Uppdaterad 5/8 kl 13:40)

Sveriges anseende är inte längre vad det har varit internationellt. Länge kunde svenskar resa nästan vart som helst och bli respekterade, medan exempelvis amerikaner hela tiden kände sig tvingade att se sig över axeln.

Så är det inte längre. Sedan Sverige gick med i de amerikanska brottssyndikatens kamp för att värna sina intressen och suga ut andra människor är även Svenskar i vanrykte.

Efter utbuandet av Keith Alexander, och den därav initierade insatsen för att stärka stödet för avlyssning och andra integritetskränkande åtgärder har man nu stängt en massa ambassader. Möjligen för att demonstrera att det är allvar och inte bullshit. Vad får det för effekt när man stänger en massa ambassader? Är det ett försök att trigga några byastollar i någon barfotarepublik att kasta in några bomber någonstans?

Och vad blir effekten av att ”huvudmålen” är stängda? Blir det att man styr över intresset mot sekundära mål, som exempelvis Sveriges och andra nationers beskickningar?

Och vad händer om man inte får igång någon?

Blir det en ny specialoperation då?

Är svenska UD:s personal degraderad till kanonmat som ska försvara ”amerikanska” intressen som utökade integritetskränkande åtgärder. I så fall torde Carl Bildt vara invigd i planen.

Det vore ju tjusigt om eventuella ”attentat” drabbar andra än amerikanska beskickningar. Då avtar den amerikanska egennyttan och det integritetskränkande lyssnandet mm blir osjälviskt. Psykopaterna - det godas försvarare.

Ligger de indignerade artiklarna med krav på mer integritetskränkande åtgärder rent av färdigskrivna på Bonnier-pressen? Har TV4 och SVT klippt färdigt sina förhärligande reportage om vilka fantastiska attentat man har förhindrat med hjälp av avlyssning med mera?

Den som lever får kanske se.

Utbuandet av Keith Alexander tog uppenbarligen psykopaterna på sängen. Vi får väl acceptera att det tar ett tag att plocka ihop grejorna och göra planer hals över huvud....

Övertorneå måndagen den 5 augusti 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: