onsdag 7 augusti 2013

Bli slav eller hugg av kablarna

.
Före mobiltelefoner en äldre positioneringsteknik
 Journalisten Gösta Hultén skriver i Svd Opinion om övervakningssamhället, klicka här.

Tack vare Edward Snowdens avslöjanden och Gösta Hulténs utmärkta förklaring behöver vi inte leva i osäkerhet om vad integritetskränkningarna för med sig. Konsekvenserna är mycket långt gående. Hultén uttrycker med berömvärd tydlighet varför svensk demokrati och svenskt välstånd är oförenligt med den underkastelse gentemot amerikanska integritetskränkningar som vår svaga regering och vårt dito regeringskansli gör sig skyldiga till.

Hotet mot inte bara yttrandefrihet och åsiktsfrihet utan till och med tankefrihet, är så långt gående, att vi går mot ett ofritt Sverige som utvecklas mot en situation som påminner om den som rådde i Östeuropa före järnridåns fall.

Trots alla fördelar som den moderna tekniken möjliggör kan vi förvänta oss, menar jag, att kommunikationen oss medborgare emellan blir tvåskiktad.

Den effektiva moderna tekniken kommer att användas för meningslöst och okontroversiellt strunt.

Allt viktigt kommer att avhandlas vid personligt besök.

Då kommer inte telefonen att vara på, kanske inte ens följa med.

Telefonerna är ju intelligenta och kan spela in både bild och ljud utan att det syns eller hörs och rapportera i realtid. Även om vi stänger av dem. Dessutom rapporterar de hela tiden var man är och därför även vem man besöker.

Till detta kommer det växande antalet övervakningskameror och trafikkameror, vilka alla kommer att vara, eller redan är, försedda med ansiktsigenkänning som rapporterar i realtid. De flesta är redan, eller snart, dolda.

Det innebär, att den människa som nu och i framtiden vill sköta ett ärende privat inte kan vara kontaktbar och inte heller igenkänningsbar.

Vad bisarr världen har blivit. Att ha all denna utveckling och måsta välja att avstå från den...

Som 1984 - fast mycket värre.

Det är uppenbart, tycker jag, att det är detta som ligger bakom 9/11. Medvetandet om att tekniken finns idag. Och en analys som säger att om inte "vi" (läs: de amerikanska psykopaterna) gör det här, så gör någon annan det. Därför iscensatte man hela spektaklet 9/11 - för att få mandat att genomföra skiten.

Nästa generation kommer att bli antingen förslavad eller teknikfientlig. Möjligen först det ena, sedan det andra. De som kan och vill tänka själva, vill säga.

Den som, med den information som vi tack vare Edward Snowden har fått del av, ännu inte kan ta till sig att 9/11-spektaklet var iscensatt för att skaffa sig mandat och folkligt stöd för det som i förlängningen blir folkets förslavande, är nog ohjälpligt naiv, för att inte säga korkad.

För en mansålder sedan var det obligatoriskt för en del av oss att bära judestjärnan synligt. Hur långt borta är en obligatorisk positionerings- och inspelningsutrustning åt alla? Så att inte övervakningsobjekten hittar på att lämna telefonen hemma. Tekniken finns redan, den är överkomlig. Amerikanska soldater har det redan. Hur länge tar det innan psykopaterna tycker att alla ska ha det?
- För allas bästa förstås. Den som inte har fientliga avsikter har ju ingen anledning att inte låta sig övervakas, i förlängningen styras... Enklast är förstås att göra mobilen obligatorisk - och hugga av en hand eller fot om man glömmer den - utan rättegång, enligt numera känt amerikanskt mönster. Tredje gången man glömmer telefonen blir man skjuten. Fortfarande utan rättegång. Eller varför inte ett besök av en drönare? Den som har glömt sin positioneringsutrustning tre gånger finns säkert skäl att misstänka för att vara terrorist. Idag blir människor dödade och får sina hem ödelagda får långt mycket vagare misstankar än så, i exempelvis Pakistan, Afghanistan och Jemen - än så länge.
Det blir billigare för staten än fängelse resten av livet som är praxis i USA, just nu, efter tre brott.

Nästa generation kommer att ha att välja på ett liv i slaveri eller ett teknikfientligt liv. Möjligen blir det först det ena och sedan det andra. Valet kommer att stå mellan att bli slav eller hugga av kablarna och fälla masterna.

Det är en skam för Sverige, att vi inte har erbjudit Edward Snowden politisk asyl och skydd mot de brottslingar, som till stor del har tagit kontrollen över den amerikanska statsapparaten. Och det är en skam för nästan hela den svenska journalistkåren, att de fortsatt tiger eller ligger mycket lågt i frågan.

Övertorneå onsdagen den 7 augusti 2013
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Jörgen Ekersund sa...

Intressant med attacken 9/11 är ju frågan om vem som är den "skyldiga".

Under andra världskriget så hade Usa:s president inte folkets mandat att gå med i kriget som rasade i Europa.
Då kom det Japanska anfallet mot Pearl Harbour och det ändrade det amerikanska folkets inställning ,
vilket betydde att Usa gick med i kriget.
Debatten om att Usa visste om att Japanerna var på gång att anfalla har pågått ända in på 90-talet.
Frågan är om 9/11 är en repris på Pearl Harbour?
Hur mkt kan dom styrande offra för att få fortsätta styra?
Till det hela kan tilläggas att efter 9/11 attacken så fick ett amerikanskt företag en jätteorder på vapen. Är det en tillfällighet att George Bush (den äldre) var delägare i det företaget?

Mikael Styrman sa...

Jörgen, finn mitt svar i nytt blogginlägg "Bakom psykopaternas kulisser".