onsdag 7 augusti 2013

Bakom psykopaternas kulisser

.
(Svar till Jörgens kommentar till inlägget "Bli slav eller hugg av kablarna".)

Jörgen,

jag tror att de flesta vet, innerst inne, ungefär vilka som är ansvariga för 9/11. Sedan är det en annan sak, att man håller det ifrån sig. Den rädsla och känsla av att vara utlämnad till onda makter, som följer av att ta till sig och acceptera att det är så, är för många människor outhärdlig.

Kvittot fick vi naturligtvis när Navy Seals, eller vilken yrkesmördarliga det nu var, tog sig till Abbottabad och dödade Bin Laden. De hade honom i sitt grepp och en hel värld väntade på vad han hade att säga om 9/11, så man dödade honom på fläcken. Helt i enlighet med sina order ända "uppifrån" Obama.

Mycket tyder på att Roosevelt & Co kände till att Pearl Harbor var på väg att inträffa, men valde att ligga lågt och låta det inträffa ordentligt, för att man ville vända den amerikanska folkopinionen, som fram till Pearl Harbor var klart emot att USA skulle gå med i kriget.

Med 9/11 är det på många sätt värre. Nu finns inte vare sig Hitler eller Stalin att försvara världen mot. Moderna media, elektronik och ytterligare 60 års erfarenhet av att manipulera människor påverkade 9/11. Det attentatet inte bara kände man till, utan man genomförde det eller såg till att det blev genomfört. Därför kunde man inte ha en Bin Laden pladdrande i domstol inför folket och världen.

Det finns nog otaliga exempel på hur högt uppsatta, och AB Släkt och Vänner, tjänar grovt på USA:s krig. Det är bara inte så populärt att forska i, offentliggöra eller försöka beivra.

När vi försöker förstå våra makthavare tenderar vi att utgå ifrån antagandet att de är vanliga hyggliga och empatiska människor. Men väldigt ofta har de mer gemensamt med Hitler, Stalin, Beria och Goebbels. Hänsynslösa, men kontrollerade och egennyttiga psykopater, med den totala dårskapen vilande under tunn is. Det räcker med lite för mycket makt för att utlösa galenskapen. Eller makt och mothugg.

Vi ser bara politikerna. Ofta ganska vanliga människor från början. Det kan vara en ganska dålig skollärare eller en totalt oduglig men maktgalen vaktmästare som kämpar och nöter sig fram i de politiska sekterna, bland människor som inte är lika makthungriga. De är sällan stjärnor på jobbet och de blir inga stjärnor som makthavare heller.

Däremot ser vi inte de riktiga, ibland onda, galenpannorna som gömmer sig i skuggan bakom politikerna, på höga positioner i verk och departement. Som har rutat in sitt eget furstendöme i förvaltningen. Sådana som inkompetenta politiker inte begriper att, eller vågar, flytta på. Sådana som sin höga position till trots kan ha ett mentalt lyte, exempelvis en pervers sexuell läggning, som får dem att göra konstiga saker. När de har intrigerat och spelat maktspel färdigt för att sopa igen spåren till sig själva har vi begåvats med rättsrötor som Catrine da Costa och Thomas Quick-fallen eller döda krigsmaterialinspektörer som faller framför tunnelbanetågen på väg från utrikeshandelsdepartementet. Då står vi där och kliar oss i huvudet och undrar hur det kunde bli så tokigt. Med ett rättsväsende med påtaglig beröringsskräck, som spanar upptaget mot horisonten - men medvetet i fel riktning. Med en fungerande press skulle det vara lättare att stötta rättsväsendet, så att sådana saker blev utredda.

En stor och i hög grad hemlig administration som den amerikanska har naturligtvis sin beskärda del av galningar. Om man vill förstå varför det är så långt mellan det som Obama sa att han skulle uträtta och det han sedan gjort, bör man komma ihåg, att USA är ett land där var och varannan är beväpnad. Ett land där man av och till skjuter presidenter och presidentkandidater och där de mord som skett i modern tid inte har blivit uppklarade. Kan man skjuta vita presidenter kan man naturligtvis skjuta svarta.

Vi kan naturligtvis inte veta exakt hur följande har gått till. Men vi kan sluta oss till, att någon eller några av galningarna, med anknytning till administrationen, har informerat Obama på lämpligt sätt, om att han har att välja mellan att vara USA:s första svarta president, eller, att vara USA:s första före detta president som var svart.

Obama må vara världens mäktigaste man, men är samtidigt en av de mest utsatta. Ofta, när han ska utnyttja sin makt, finns det nog bara ett alternativ som är möjligt. Obama har valt att sitta kvar och gilla läget, för att försöka göra det bästa av situationen. Hittills har det blivit avlyssning av hela världen och utökat mördande av folk över hela världen - utan rättegång.

Även i Sverige präglas politiken av att man har hittat säkerhetsvakter som har "begått självmord" i statsministerns bostad. Det, och förmodligen annat, har gett oss en rädd och dysfunktionell regering som inte vågar, eller kan, ta itu med de stora problemen i statsförvaltningen och rättsväsendet.

Själva har man uppenbarligen tyckt sig vara det bästa alternativet ändå. Som vanlig, icke politiskt organiserad, medborgare och därför plundrad av politiska brottslingar, är det inte helt lätt att se, att en feg, korrumperad och dysfunktionell alliansregering är Guds gåva till folket. Särskilt inte som den tillämpar en rättvisa mot politiskt organiserade och sig själva nära allierade samt en annan mot icke organiserade.

Övertorneå onsdagen den 7 augusti 2013
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Briljant artikel!

Anonym sa...

Som ALLTID..!!