tisdag 6 augusti 2013

Rådrumsmorden i Jemen

.
(Uppdaterad 6/8-13, kl 20:40)

Media rapporterar idag om att minst åtta misstänkta terrorister, varav fyra trafikanter, i ett fordon, skjutits till döds i Jemen av amerikanska drönare idag. De dödade är ännu inte identifierade så det är möjligt att de ännu inte själva vet att de är terrorister, eller rättare sagt vet att de var terrorister. Situationen i Jemen tycks ha eskalerat till någon sorts allmänt dödande av möjliga terrorister i förebyggande syfte. För undvikande av eventuella missförstånd vill jag förtydliga att det, enligt de flesta svenska media, är de dödade som är misstänkta terrorister - inte de som dödar utan att identifiera de som ska dödas, ännu mindre bry sig om att ställa dem inför rätta. - Märklig logik.

I avsaknad av riktiga terrorister, eller på grund av rådande semestrar i avsaknad av en egen mordpatrull som kan genomföra attacker som terrorister kan beskyllas för, får väl dessa rådrumsmord duga.
   
Förbaskat ofint av IT-folket att bua ut NSA-chefen Keith Alexander mitt under pågående semestrar. Nästan lika gement som när araberna anföll Israel under Jom kippur i oktober 1973. Det blir ju så trögt att komma igång med någonting. Mordpatrullerna vill ju med rätta få ut sin välförtjänta semester.

Övertorneå tisdagen den 6 augusti 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: