fredag 3 oktober 2014

Glada och anspråkslösa miljöpartister

.
Den enligt uppgift förre moderaten Alice Bah Kuhnke, som blev miljöpartist för tre dagar sedan, ”råkade” idag bli utnämnd till miljöpartistisk kulturminister.

Man kan nästan ta på stoltheten och glädjen som miljöpartiets partisekreterare Anders Wallner ger uttryck för när han säger till Aftonbladet "Vi är oerhört glada och stolta över alla våra ministrar, och särskilt över att en person med så bred kompetens och erfarenhet som Alice Bah Kuhnke väljer att representera oss”.

Och det kan man ju förstå. Alice Bah har ju varit med i SVT:s Disneyklubb och har ”jobbat med demokratifrågor i stort sett hela sitt yrkesverksamma liv”. Tja, Disneyklubben är ju svårslaget, men de flesta som håller på med politik har väl ”jobbat med demokratifrågor”, eller?

Det känns rätt så märkligt, för en utomstående betraktare, att man kan jobba och slita med politik i åratal och när man sedan får chansen att sitta i regeringen kommer en kändis susande i gräddfilen och kör förbi, därtill kommenderad av den nationalsocialdemokratiska ledaren. Vad är det Miljöpartiets partiarbetare och väljare har gjort som gör att nationalsocialdemokraterna och deras egna pampar kan behandla dem som dörrmattor?

Miljöpartiet som allt sedan det bildades låtsas vara ett anti-pamp-parti. Ta bara det här larvet med att ha ”språkrör” istället för partiledare. Och så visar sig partiet vara det kanske värsta pamppartiet av alla. Regeringskåta partipampar har sålt ut miljöfrågorna och nu visar det sig att de även sålt ut respekten för både partiarbetarna och väljarna.

Man har nog inte så mycket ryggrad om man är verksam inom miljöpartiet. Kan man rädda miljön utan ryggrad?

Södertälje fredagen den 3 oktober 2014
Mikael Styrman
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Din polare från Haparanda blev visst utnämnd till minister.
Har du ringt och gratulerat honom till framgångarna?...

Mikael Styrman sa...

Jag har inte gratulerat honom. Det vore naturligtvis hyckleri eftersom jag anser att det är en katastrof för landsbygden att han blivit utsedd. Men jag hoppas så småningom få tillfälle att gratulera honom när han fått den belöning han gjort sig förtjänt utav.

Ötåbo sa...

Jaha...nu är du inåtvänd och bitter igen. Alice Bah Kuhnke är ju i alla fall känd från tv och har säkert gått nån bra kvällskurs.

Vem är du, som kritiserar henne?
En lokalkänd pajas, från en by som nästan ingen i Sverige känner till.
En kåkfarare som endast en mor kan ta på allvar...

Mikael Styrman sa...

Det är svårt att ta Dig på allvar och det av flera skäl.

Bland annat vågar Du inte stå för Dina åsikter och är därför anonym. Sen har Du lite svårt för att läsa innantill, eller åtminstone förstå skriven text. Värst av allt är att Du saknar grundläggande insikter i hur systemet arbetar och Du kan därför inte sätta in det jag varit med om i sitt rätta sammanhang. Alternativt kan det förstås vara så, om Du verkligen är Ötåbo, vilket jag betvivlar, att Du visst förstår men är inne i förnekelsefasen och inte vill erkänna att Du är en simpel tjuv och mobbare som i decennier har förföljt mig och min familj och stulit våra tillgångar med hjälp av en kriminell byråkrati och ett likaledes korrumperat rättsväsende. Sen verkar Du inte begripa hur man bestämmer om en människa är dugande. Det är inte en fråga om kändisskap.

Det är klart att med ett politiskt system i vilket nästan alla är inkompetenta nollor smäller det förstås ganska högt att vara känd från TV. I de blindas rike är ju den enögde kung.

Om Du nu är Ötåbo, vilket jag återigen betvivlar, verkar Du vara tyngd av svåra mindrevärdeskomplex över att vara en förmodligen ganska okänd person ”från en by som nästan ingen i Sverige känner till”. Det måste i Din värld till och med vara ännu sämre än att vara ”en lokalkänd pajas”. Det är inget fel, vare sig på att vara okänd eller att vara från en okänd by. Har inte Din mamma lärt Dig det? Många av världens viktigaste personer kommer från små okända byar som ingen har hört talas om. Många av världen inflytelserikaste personer är helt okända för allmänheten. Det är nästan tur att Du är anonym - annars hade du ju fått skämmas ögonen ur Dig och Dina komplex hade blivit ännu värre. :-)

Du har inte förstått, att jag inte kritiserade Alice Bah Kuhnke, utan istället det odemokratiska sätt som hon tilläts sidsteppa alla som jobbat med miljöfrågor i det likaledes odemokratiska och kamouflerade socialistparti som Miljöpartiet visat sig vara.

Du har rätt i att jag är en kåkfarare. Inlåst av en kriminell politisk maktapparat med hjälp av ett korrumperat rättsväsende. Precis som Václav Havel, Alexandr Solsjenitsyn och Nelson Mandela. Det är faktiskt mycket mer värt att ta på allvar än att vara en feg kruka som smiter undan och inte står för någonting.