söndag 19 oktober 2014

Krigspropagandan skymmer sikten

.
(Uppdaterad 19/10, kl 13:04)

Nu rapporteras det flitigt om förmodat, och ganska öppet påstått, ryska kränkningar av svenska vatten. Och det kanske är det som pågår? Men jag tycker att det är sorgligt att den svenska - och utländska - maffian, kontrollerar svenska massmedia så att det nästan inte går att lita på ett enda ord som de skriver, eller säger, med anspelning på krig, krigsrisk, Ryssland och liknande.

Så här skriver exempelvis Aftonbladet idag, och det verkar centralstyrt, för fler media gör likadant:

”Ryssland kan låta besättningen dö” 


Jag menar, vad finns det för rimlig anledning att skriva något sådant om inte syftet är att på ett ohederligt sätt manipulera och indoktrinera? Det är klart att tidningsutgivare vill att tidningar ska läsas och säljas. Så överdrifter behöver i och för sig inte förvåna. Men har Du någonsin sett rubriker i svenska tidningar som säger ”USA kan låta besättningen dö”? Ändå har USA en lång rad av exempel på sitt samvete där amerikanska liv spillts med vett och vilja, för att skydda mäktigare intressen. Ta bara morden på deras egna Navy Seals, vilka var med om expeditionen till Abbottabad, vid vilken Osama Bin Ladin påstods avsiktligt ha mördats, istället för att gripas och ställas inför rätta.

Eller har Ni sett en rubrik som lyder ”England kan låta besättningen dö” ? Det förekommer nog inte heller i Sverige. Ändå finns hundratals exempel på att engelsmäns liv inte varit vatten värda när andra intressen konkurrerat.

Frankrike skickade säkerhetstjänsten till Nya Zeeland för att sänka Rainbow Warrior och döda ett antal fransmän. Dvs franska staten mördade fransmän i annat land under fredstid. Och under det senaste presidentvalet sköt man människor under ytterst oklara omständigheter för att säkra dåvarande presidentens omval. Skulle svenska tidningar skriva om Frankrike som de gör om Ryssland?

Svaret på alla dessa frågor är förstås nej. Det är bara om Ryssland det är ok att publicera sådana saker i svenska media, dolda bakom en påstådd anonym källa. Och det sammanfaller som regel med att något maffiakontrollerat flaggskepp så småningom visar sig bara ha luft i balansräkningen.

Det blir naturligtvis inte mindre ohederligt av att Aftonbladet i en artikel intill exploaterar rysskräcken ytterligare genom att skriva ”Så skulle Sovjet invadera Sverige”.


När Dagens Nyheter idag skriver ”Tidigare kränkningar har mörkats” citerar man en anonym källa - vad annars? Uppgiften kan naturligtvis vara föranledd av att tidigare kränkningar faktiskt har mörkats. Nyheten har dock föregåtts av en bombastisk och enögd krigspropaganda. En viktig beståndsdel har varit rysskräck, vilket förmodligen säger oss en hel del om varifrån propagandastormen emanerar. Den har alldeles uppenbart syftat till att påverka våra politiker att slussa enorma summor, som bättre behövs på annat håll, till den grova organiserade brottslighetens fickor, i utbyte mot överprissatt utrustning som Sverige inte behöver och som inte tillför vårt försvar annat än galloperande kostnader. Mot bakgrund av propagandastormen är det sannolikt att även media, och propagandamakarna i fonden, inser att deras trovärdighet, även hos vanligtvis godtrogna läsare, är allvarligt skadad. Man känner helt enkelt ett behov av att förklara varför denna påstådda kränkning kommer mitt under propagandastormen och dessutom åtföljd av extrem rysshets.

Jag vidhåller att det är påtagligt hög ”Wag The Dog-varning” över det här kriget i maffiatrogna media. Vem som helst kan rigga en sådan här historia och blåsa upp den i media. Jag hoppas för försvarets trovärdighet att de denna gång verkligen kommer att kunna visa upp en rysk ubåt ertappad på svenska vatten. Och jag hoppas likaledes, att den första ”trovärdiga” iakttagelsen inte visar sig ha gjorts av den amerikanska organiserade brottslighetens femtekolonnare i Sverige, eller någon som står under hans omedelbara inflytande.

Om det är någonting man bör göra i Sverige, som verkligen skulle främja Sveriges säkerhet, så är det att klippa vingarna av Carl Bildt. Det borde inte vara accepterat att man utifrån en svensk piedestal vidtar så mycket åtgärder som främjar den egna karriären, till priset av försämrade svenska relationer till främmande makt, för att inte säga till priset av äventyrad svensk säkerhet. Så mycket ryska angelägenheter som Bildt har lagt sig i, för att behaga amerikanska intressen, är det nästan en gåta att inte ryssarna gjort en ”Abbottabad-operation” till Östermalm för att ställa Bildt inför rätta på sätt liknande den amerikanska "lagföringen" av Bin Ladin. Största hindret kanske är att han aldrig varit hemma för att han alltid är ute och flyger första klass och bor på lyxhotell på skattebetalarnas bekostnad. Men om ryssarna gjorde det - tror Du att svenska pressen skulle vara lika hovsamma som de var efter den amerikanska Abbottabad-operationen?

Vi måste skilja på Svensk säkerhetspolitik och maffians pengahunger. De är två väsenskilda och vanligtvis helt oförenliga intressen.

Södertälje söndagen den 19 oktober 2014
Mikael Styrman
.

6 kommentarer:

GOTINNA sa...

Man bör vara medveten om att Carl Bildt aldrig har representerat det svenska folkets intressen.
Vad världshärskarna planerar och genomför får vi inte veta; men de styrande anser att de har rätt att "köra över oss" hur som helst.

http://www.nyapolitiken.biz/nya_varldsordningen/de-300.html

Anonym sa...

Carl Bildt ska givetvis ställas inför rätta inte bara för att han läkt ut statshemligheter till främmande makt(USA) utan också för att han stött folkmord, etnisk rensning, olagliga krig, statskupper m.m för USA:s räkning. Jag tror inte CB ska vara alltför säker på att skurkarna i Washington sitter säkert i sadeln och den dagen då folket i USA kan avsätta oligarkväldet i Washington kanske inte är så avlägsen. Den är bara en dollarkrasch bort så att säga. Förhoppningsvis kommer alla kolportörer typ Bildt att hängas ut och föras till Haag när gansterhopen som styr i USA förlorat makten.

Benny

Mikael Styrman sa...

Det är naturligtvis långt ifrån säkert att Carl Bildt någonsin kommer sig till de anklagades bänk i Haag. Historien lär oss, att de mest förtjänta sällan gör det. Men han är ju mer av en servil springpojke och skulle därför möjligen komma sig dit. Om han nu inte dessförinnan råkar på någon som dels förstår vilken roll han spelet och dels råkat ut för hans omsorger. Då kan det gå som för Khadaffi, dvs att någon inte kan hålla sig utan går händelserna i förväg.

Anonym sa...

Pudelns kärna tror jag är att det svenska etablissemanget på något sätt måste komma ur den förda invandringspolitiken. Nu har FR talat om att invandringen kostar pengar, kan man nu jaga upp befolkningen i rysskräck så är det plötsligt möjligt att ställa invandringen mot en framtida ockupation från öst och därmed motivera både en minskad invandring och ett ökat satsande på militären samt ett medlemskap i NATO. Till och med folkpartiet och MP skulle med glädje ta till sig denna möjlighet att komma ur den politisk/ekonomiska bomb den nuvarande invandringspolitiken är.
/pllay

Mikael Styrman sa...

Du kommer nog ganska nära där. Det politiska etablissemanget har naturligtvis målat in sig i ett hörn och söker förtvivlat efter en väg ut ur hörnet, med bevarad heder och trovärdighet. Inte lätt så kompromisslöst och fördömande som man uttryckt sig.

Men att slussa pengarna till krigsmaffian löser inte deras problem. Jag tror därför att det här drivs av maffians särintresse - åtminstone i Sverige. Vi skulle veta mer om vi hade haft ett rättsväsende som hade dugt till att röja i de riktigt stora luftslotten på börsen.

Många politiker, framför allt internationellt, tilltalas av kriget som lösning på att de kört sina respektive ekonomier i botten. Det lockar inte att få ansvaret för det. Följden kan bli att man får gå hem med huvudet under armen. Kriget vore därför bra att kunna skylla på.

Mikael Styrman sa...

Jag ska moderera min kommentar lite.
Ett krig är naturligtvis alldeles utmärkt för att dölja vad som helst.
Men det är kostsamt och orsakar misär och måste därför kunna skyllas på någon annan.
Annars blir det inte nådigt.

Om det inte blir krig på allvar, utan bara vapenskrammel,
då är svårigheten att förhindra att så mycket pengar rinner över till maffian att man kommer ur askan i elden.