söndag 19 oktober 2014

Ubåtsbesättningens identitet röjd

.
Det har väl knappast undgått någon att Säpo och Must jagar en svartklädd man i Stockholms skärgård. Han misstänks ha utgjort besättningen på den ryska miniubåt som försvaret anonymt pekat ut.

Nu råkar jag, genom vanligtvis välunderrättad källa ha fått både identitet och foto. Med hänsyn till omständigheterna vill min källa naturligtvis vara anonym.Besättningen utgörs av William Schumannskij från Spetsnaz-enheten 303. På bilden finns även den i Sverige slumrande agenten som hjälpte Schumannskij iland. Med hänsyn till jobbets karaktär önskar agenten också vara anonym. Att bilderna är äkta behöver ingen tvivla på. Som framgår av bilderna är agenten ännu blöt om håret efter att med fara för eget liv ha simmat ut till ubåten och hjälpt Schumannskij i land.

Jag bifogar även en bild på den internationella efterlysningen som hjälpte till att avslöja Shumannskijs identitet, sådan efterlysningen tog sig ut på Times Square i New York.


Södertälje söndagen den 19 oktober 2014
Mikael Styrman
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

What did he mean?
:D
/martin

Vladimir P. sa...

Ingen kommentar.

Anonym sa...

Mannen till vänster i bilden ovan är Woody Harrelson och kvinnan till höger i samma bild är troligtvis Emily Mortimer då bilden sannolikt kommer från filmen Transsiberian.

Mikael Styrman sa...

Du har rätt om Woody Harrelson.
Hon är Anne Heche.
Filmen är Barry Levinsons ”Wag The Dog” med bland annat Dustin Hoffman och Robert De Niro.

Filmen är baserad på Larry Beinharts roman ”American Hero” och var nominerad till 2 Oscar.

Så här står det i Wikipedia om filmen:

När den amerikanske presidenten hamnar i blåsväder på grund av en sexskandal anlitas en av Hollywoods främsta filmproducenter för att se till så att skandalen hamnar i skymundan. Producenten manipulerar medierna med en påhittad historia som antyder att USA är på väg att dras in i ett krig mot Albanien. Därmed flyttas fokus till att stå upp för det egna landet.
Så långt Wikipedia.

Men, det stämmer inte riktigt. De skapar verkligen ett krig, fast bara i media. Men det kan inte vi, allmänheten, veta. Vi har att hålla till godo med vad man matar oss med. Det är sällan möjligt att undersöka sanningshalten i det vi nås av.

Filmen är underhållande och att se filmen ingår i processen att bli vuxen. Redan stora eller gamla rekommenderas att se filmen för att även bli vuxna.

Det är mycket man förstår och genomskådar av det som sker i media efter att man sett filmen, som man inte hade en aning om innan. :-)

Jag delar nästan in mitt liv i före och efter att jag såg filmen. :-) :-)