fredag 17 oktober 2014

Magdalena Andersson före sin tid?

.
Livliga diskussioner har utbrutit om huruvida "ladorna är tomma och borden avskrapade" efter Alliansregeringen, så som Magdalena Andersson gör gällande. Finanspolitiska Rådet invänder mot Anderssons beskrivning av verkligheten. Synnerligen oroande att man kan uppfatta verkligheten så olika.

Kan det vara så enkelt, att man egentligen är överens, men inte riktigt tidsmässigt i fas? Kanske Finanspolitiska Rådet uttalar sig om nuläget medan Magdalena Andersson är före sin tid? Hon kanske uttalar sig om hurdant läget kommer att vara sedan - när maffian hjälpt lös Anders Sundström som sitter fast med arschlet i den brödrost som Northland utvecklats till?

Ibland svarar sosseriet rappt och hurtigt. onsdagen den 8 oktober, kl 02:51, skrev jag och ifrågasatte om Northland finansierats av Sundström och Öhgren, med sina huvudmäns pengar, på oansvarigt, vårdslöst och eventuellt även gravt olagligt sätt. Maffian blev inte svaret skyldigt. Redan samma dag kl 11:10 publicerade man en falsk, friserad, fordringsägar- och långivarförteckning på Norrbottens-Kurirens Websida, Enligt den är det bankerna och div utländska finansiärer som sitter med Svarte-Petter. Men den listan är sannolikt falsk. En bulvanförteckning. Bakom bankernas och utländska finansiärers fasader ståtar förväntansfulla pensionärer på väg att bli nödlidande pensionärer. Det är klart att de skumraskaffärerna stänger man gärna dörren om.


Om nu inte maffian hade kontrollerat den Svenska Åklagarmyndigheten och Ekobrottsmyndigheten hade naturligtvis redan gjorts husrannsakan hos Northland, berörda banker, Folksam och Norrbottens Läns Landsting för att säkra bevis och sätta P för svindlerierna. Men nu har vi ju en annan ordning i Sverige.

Därför kan vi förmoda, att Finanspolitiska Rådet pratar om nuläget medan Magdalena Andersson pratar om hur det blir när hon tagit över det nordliga råttboet och även LKAB inom kort går på knäna till följd av fallande malmpriser. De gruvarbetare m fl i malmfälten, som snart ställs utan försörjning, kommer förhoppningsvis att finna tröst i att de gör det i solidaritetens namn för att rädda sina osjälviska förkämpar ur deras trångmål.

Hoppas att Magdalena Andersson är en friskus som orkar dra lös även Kent Öhgren och landstingets pensionspengar. Det kommer ju att framstå som jävligt okamratligt om han ska lämnas kvar ensam i brödrosten. Och säkert håller såväl gruvarbetare, entreprenörer, flygande- likaväl som tåg- och sjukvårdspersonal tummarna för att räddningsexpeditionen ska lyckas. Staka på i slakmotan som Anders Mansten, därtill inspirerad av Kent Öhgren och hans underhuggare, brukar säga!

Mutholm torsdagen den 16 oktober 2014
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur kan denna miljardrullning som Northland verkar vara bara vara möjlig? Hur kan EN ganska liten verksamhet göra av med så mycket pengar på så kort tid? Troligtvis är korruption och förskingring en stor del av förklaringen precis som i Nuon-affären.

Benny

Anonym sa...

http://www.d-intl.com/2014/09/19/recension-bombmannens-testamente/