torsdag 20 juli 2023

En enda sak blir ”rätt” för Putin…

 .

…men ändå helt fel.


Putins och hans Rysslands invasion av Ukraina verkar bara resultera i en enda sak som på sätt och vis blir rätt. Men det är en sanning med modifikation att det blir rätt.


En följd av invasionen är att såväl Ukrainas som Rysslands befolkning kommer att decimeras. Så kommer det förmodligen att gå med Jordens hela befolkning i den ganska nära framtiden, men i mycket större såväl skala som intensitet. Befolkningen kommer antingen att decimeras kraftigt eller att utplånas helt. Det är egentligen inget konstigt med det. Liknande har hänt förr i Jordens och mänsklighetens historia. Det nya med den här gången är förmodligen det att mänskligheten själv kommer att ha skapat sin egen utplåning och då syftar jag inte på något atomkrig. Tidigare har naturen varit orsak till människans svårigheter. 


Det nya är att en allt för stor mänsklig population, som med sitt levnadssätt och sin populär undantränger de flesta andra livsformer så småningom - och ganska snart - kommer att utplåna sin egen civilisation och kanske också sig själv.


De tidigare gånger mänskligheten helt eller nästan helt utplånats har forskningens auktoritetsrespekt hittills hindrat forskningen från att acceptera. Kanske till och med hindrat forskningen från att inse, men om detta vet åtminstone jag föga.


Utan att på något vis vilja förringa vad Putin ägnar sig åt innebär konsekvenserna av hans göranden en lätt tjuvstart på vad som väntar mänskligheten. Förmodligen innebär inte Putins ockupationskrig någon lindring för mänskligheten. Visserligen decimeras befolkningen något i de två länderna men det sker under sådana former att det förvärrar klimatförändringarna som snart kommer att upplåna de flesta av oss, eller i värsta fall oss alla.


Det finns numera belägg för att mänskligheten tidigare varit kraftigt decimerad och nästan utplånad. Delvis på grund av de långa tidrymder som är inblandade och rådande doktriners komplicerade relationer till fynd och teorier som vederlägger eller hotar rådande doktriner, är det åtminstone ännu svårt att klarlägga när och varför så har skett. 


Ganska klart får det numera anses vara, att mänskliga civilisationers tid på Jorden har varit betydligt längre än ”vetenskapen” hittills varit beredd att förstå och/eller erkänna. Att påstå att den rådande doktrinen slarvat bort den absoluta merparten av mänsklighetens tid på Jorden är ännu nästan lika omstörtande som när Galileo Galilei på 1600-talet utmanade den katolska kyrkan genom att hävda att Jorden inte utgjorde Universums centrum och att bibeln därmed hade fel.


En annan iakttagelse som man kan göra beträffande Putin och omvärlden är att Putin tycks vilja göra något åt de höga kostnader det rimligen måste vara förenat med att fängsla en allt större del av den ryska befolkningen. Sättet att hantera problemet har inneburit att låta Prigozjin rekrytera grova brottslingar från ryska fängelser till Wagner-gruppen i utbyte mot amnesti för den som mördar och terroriserar i den ryska statens tjänst en tid.


Man kan roa sig med att jämföra Putins metoder med hur den svenska staten hanterar kostnaderna för att hantera grova kriminella. I motsats till den ryska metoden innebär den svenska hittills att man inte alls låser in grova brottslingar. Varken busar som Anders Skurkström eller Sven-Erik Bohv blir inlåsta - inte heller araber, turkar eller afrikaner blir inlåsta mer än högst tillfälligt. Det är naturligtvis bara de senare nämnda som alls blir inlåsta. De som ägnat sig åt sin kriminella verksamhet inom ramen för nationalsocialdemokratin blir naturligtvis inte alls inlåsta. I det perspektivet är förstås det svenska ”rättsväsendet” mycket likt det ryska. 


Falun torsdagen den 20 juli 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: